Nieuws Limburg Snuffelen aan werkgevers blijft ook virtueel interessant

Snuffelen aan werkgevers blijft ook virtueel interessant

Snuffelen aan werkgevers blijft ook virtueel interessant

Nee, een virtuele beurs is niet hetzelfde als een fysiek. Maar dat een goede aanpak toch de doelstellingen kan waarmaken, werd donderdag aangetoond op de jobbeurs van Voka Limburg en Hogeschool PXL.

Het was al de 14e editie van de jobmatch die Voka en PXL jaarlijks organiseren. Voor het eerst diende het event volledig virtueel plaats te vinden. Met 95 standhouders en 1.500 bezoekers werd het -ondanks de beperkingen- een geslaagde opzet.

“Zolang de arbeidsmarkt behoefte heeft aan goed opgeleide mensen, blijven alle vormen van matchmaking interessant”, weet algemeen directeur Ben Lambrechts. “Om de kansen van onze studenten op een eerste, goede tewerkstelling te maximaliseren willen we hen graag voorstellen aan ons netwerk. Meer dan 1.500 junior-collega’s, zoals wij ze noemen, hebben dankbaar gebruik gemaakt van de opportuniteit die de virtuele jobbeurs heeft geboden.”

Organisator Johnny Dosquet vult aan: “Het is voor hen ook een unieke kans om alvast goede contacten te leggen voor het vinden van een stageplaats of een bijverdienste als jobstudent of werkstudent.”

En ook Voka is best tevreden met de output van de jobbeurs. “Er was opnieuw een mooie mix van bedrijven, organisaties en instellingen”, zegt Kris Claes van Voka Limburg. “Wat opviel was de sterke vertegenwoordiging van de IT-bedrijven, en dus ook de groeiende vraag naar IT-gerelateerde profielen.”

Het jobplatform blijft nog online tot en met 5 maart 2021 voor alle geïnteresseerden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.