Nieuws Limburg Solar Living: 12.000 gedupeerden en 10 miljoen schuld

Solar Living: 12.000 gedupeerden en 10 miljoen schuld

Solar Living: 12.000 gedupeerden en 10 miljoen schuld

Solar Living laat een schuldenberg van minstens 10 miljoen euro achter en naar schatting 12.000 gedupeerden. Meestal gaat het om mensen die een verzekerings- en onderhoudscontract hadden afgesloten. “Daar gaan we eerst een oplossing voor zoeken,” zegt de curator. Patrick Bussers, door de rechtbank als curator aangesteld, wordt dezer dagen overstelpt met telefoontjes en mails. Toch maakt hij even tijd om een eerste stand van zaken op te maken.

“Het meest prangende probleem is dat van de duizenden particulieren en bedrijven die een verzekerings- en onderhoudscontract hadden lopen. Het zijn er naar schatting 12.000. Daar gaan we eerst een oplossing voor moeten vinden. Er zijn twee opties: ofwel neemt een overnemer die contracten mee over, ofwel vinden we een (her-)verzekeraar die deze contracten verder honoreert,” aldus Bussers.

Zoals bekend heeft Soleco Technics, onderdeel van zonne-energiebedrijf Soleco uit Opglabbeek, zijn hulp op dit vlak al aangeboden. Het bedrijf werkt met dezelfde verzekeraar.

Overnemer

Curator Bussers heeft via e-mail al verschillende kandidaturen binnengekregen om het bedrijf uit het faillissement over te nemen. Maar hoe concreet die interesse is, valt nog af te wachten.

Uit de aangifte blijkt alvast een schuldenberg van 10 miljoen euro. “Maar het kan best zijn dat dat bedrag nog oploopt,” aldus de curator. De vorderingen worden nog tot 6 januari ingewacht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.