Nieuws Limburg Soleco Technics overgenomen door investeerders

Soleco Technics overgenomen door investeerders

Soleco Technics overgenomen door investeerders

De jonge Genkse investeringsmaatschappij Groupmec heeft Soleco Technics overgenomen. Soleco Technics was binnen het gekende zonnepanelenbedrijf Soleco verantwoordelijk voor het onderhoud, technische bijstand en de reiniging van bestaande zonnepaneel-installaties. Met verscheidene overnames zag Soleco Technics zijn klantenbestand de voorbije jaar snel groeien naar méér dan 6.000 klanten. Zo werden onder andere de klanten van Solar Total (Beringen) en Sanisolar (Gavere) opgevangen met onderhoudscontracten en de mogelijkheid om de garanties op hun installaties te verlengen. Ook industriële klanten vonden onderdak bij Soleco Technics.
Jeroen Reijnen, die vroeger de marketing en verkoop bij Soleco organiseerde, blijft ook na de overname aan boord, en wel als Managing Director (links op de foto). “Met de nieuwe investeerders kunnen we onze dienstverlening verder uitbouwen en verbeteren,” zegt hij. “We veranderen bovendien van naam. Solar Technics wordt Solar Assistance.”

solecoSolar Assistance zal zijn hoofdkantoren in eerste fase onderbrengen in Greenville in Houthalen-Helchteren. Later dit jaar zal het bedrijf verhuizen naar de nieuwe gebouwen van Groupmec in de Horizonlaan in Genk.

Tot slot nog dit: Bob Geerkens, stichter en CEO van het voormalige Soleco, blijft in de sector actief met Soleco Green Energy, een installatiebedrijf dat zicht richt op de verkoop van zonnepanelen en directe aanverwante technologieën, zoals opslag van energie bij particulieren en bedrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.