Nieuws Limburg Soleco vraagt bescherming tegen schuldeisers

Soleco vraagt bescherming tegen schuldeisers

Soleco vraagt bescherming tegen schuldeisers

Het zonnepanelenbedrijf Soleco bvba uit Opglabbeek heeft bij de handelsrechtbank in Tongeren aan aanvraag tot bescherming tegen de schuldeisers ingediend (WCO). Soleco Zonnepanelen wil de tijd gebruiken om een grondige reorganisatie door te voeren.

Soleco werd in 2008 opgericht en groeide mee op hype van de zonnepanelen. Tot een half jaar geleden telde het bedrijf nog 30 eigen medewerkers. Maar ondertussen is dat aantal al gehalveerd. Via de onderaannemers worden een kleine 100 mensen tewerkgesteld.

Net als andere verkopers en plaatsers van zonnepanelen heeft ook Soleco te lijden van de malaise op de markt. “Het gaat om een combinatie van factoren,” zegt ceo Bob Geerkens. “Er is de dreigende importheffing op zonnepanelen, de enorme terugval van de vraag in Vlaanderen door de plotse afbouw van de subsidies en tegenslagen bij een aantal grote projecten. We waren al bezig met ons bedrijf om te vormen van een productie-organisatie tot een service-organisatie. Maar dat kost tijd. Vandaar de aanvraag voor bescherming tegen de schuldeisers.

Bob GeerkensSoleco Zonnepanelen blijft dus bestaan, maar we gaan een grondige reorganisatie doorvoeren. De stekker eruit trekken, dat kan ik niet. Dat hoeft ook niet. Vanaf 2014 zullen alle nieuwe woningen verplicht zonnepanelen moeten plaatsen. Het blijft natuurlijk jammer dat de overheid de afgelopen jaren zo een onevenwichtig subsidiebeleid heeft gevoerd.”

Contracten

Het dochterbedrijf Soleco Technics blijft buiten de aanvraag voor bescherming onder WCO. Dat bedrijf nam destijds de onderhouds- en verzekeringscontracten over van het failliete Solar Total. “Voor hen is er dus geen probleem, net zomin als voor de eigen klanten.”

Soleco sponsort ook een aantal sportclubs. “In de toekomst zullen we nieuwe sponsoring op een laag pitje moeten zetten”, zegt Geerkens. Soleco Zonnepanelen laat zich voor de reorganisatie begeleiden door twee professionals met ervaring in deze problematiek. “Dat geeft ons de gelegenheid om ons te concentreren op de voortzetting van de activiteiten,” aldus Geerkens. De Tongerse handelsrechtbank zal zich wellicht maandag 27 mei over de aanvraag buigen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.