Nieuws Limburg Soleco wil boeren 30% energie laten besparen

Soleco wil boeren 30% energie laten besparen

Soleco wil boeren 30% energie laten besparen

Het Algemeen Boeren Syndicaat (ABS), de tweede grootste landbouworganisatie na de Boerenbond, gaat samen met Soleco Green Energy uit Opglabbeek het engagement aan om de energiekost in de landbouw met 30% te verlagen. Hiervoor zal onder meer een groepsaankoop voor zonnepanelen en warmtepompen georganiseerd worden. In alle Vlaamse provincies zal de boeren worden uitgelegd hoe ze ook daarbuiten nog op energie kunnen besparen.

Bob Geerkens (links) en Hendrik Vandamme (voorzitter ABS)

De boeren zijn vragende partij naar efficiënte oplossingen, aangezien zij als energie-intensieve sector, zowat een derde meer betalen dan collega’s in de ons omringende landen. Dit kan aangepakt worden door de boeren zelf energie te laten produceren.

“Onze samenwerking met het ABS sluit goed aan op onze recente vernieuwing, waarbij we naast de zonne-installaties ook gestart zijn met warmtepompen,” zegt Bob Geerkens, CEO van Soleco. “We willen immers een breed palet van duurzame energieoplossingen aanbieden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.