Nieuws Limburg Sollicitanten moeten maar beter creatief zijn

Sollicitanten moeten maar beter creatief zijn

Sollicitanten moeten maar beter creatief zijn

Negen op tien ondernemers zegt bij een aanwerving rekening te houden met de creativiteit die een sollicitant aan de dag legt. Tachtig procent van de bedrijfsleiders beseft dan ook heel goed dat dit talent noodzakelijk is om de continuïteit van de onderneming te verzekeren. De cijfers komen uit een bevraging die VKW Limburg en Unizo-Limburg georganiseerd hebben naar aanleiding van het World Creativity Forum dat volgende week in Hasselt plaatsvindt.

Creativiteit betekent voor ondernemers vooral het vertalen van ideeën in concrete oplossingen (57%). Ook het genereren van nieuwe ideeën (45%) en nieuwe producten naar de markt brengen (38%) wordt onder de creatieve noemer gerangschikt. Drie vierde van de ruim 500 bevraagde bedrijven vindt ondernemers gemiddeld creatiever dan andere mensen. In vergelijking met hun concurrenten schat de meerderheid het eigen creativiteitsniveau als gelijklopend in.

De domeinen waarop een bedrijf zich inspant om creatief te zijn, zijn vooral het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten, het optimaliseren van de klantenrelaties, procesverbetering en marketing. In het aanboren van nieuwe markten en in de financiering van de onderneming is men het minst creatief.

Unizo-Limburg en VKW Limburg willen zich als werkgeversorganisaties voor de kar laten spannen om de creativiteit bij hun leden te stimuleren. Ook Voka-Kamer van Koophandel Limburg is zo’n engagement aangegaan. “Maar toch moeten we daarbij vooral opmerken dat ondernemers vandaag al van nature erg creatief en optimistisch zijn,” zegt Jos Stalmans, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg. “Een steun in de rug kan echter nooit kwaad.”
“Daarom zullen we naast de diverse initiatieven van organisaties als Creative Class, ook eigen inspanningen doen om een ander denkpatroon in onze bedrijven op gang te brengen,” vult Unizo-collega Stockmans aan. “We geven zelf het goede voorbeeld door de woorden ‘ja, maar…’ uit onze organisatie te verbannen. Na een tip van Lut Wyers (Cocomo) moeten medewerkers voortaan argementen geven met ‘ja, en…’.”

Joël Stockmans (Unizo-Limburg), Lut Wyers (Cocomo), Sophie Govaerts en Jos Stalmans (VKW Limburg)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.