Nieuws Limburg Spaans installatiebedrijf strijkt neer in Paal

Spaans installatiebedrijf strijkt neer in Paal

Spaans installatiebedrijf strijkt neer in Paal

Obratel, een groot Spaans bedrijf dat actief is in oplossingen voor nieuwe energie, heeft zich zopas in Beringen gevestigd. Eind april wil de nieuwe speler al 40 mensen aan de slag hebben.

“Obratel is een multinational die allerlei engineering en installatiewerkzaamheden uitvoert in de telecomsector,” vertelt Pedro Van Den Eijnde (midden op de foto). “Sinds enkele jaren komen daar ook oplossingen voor groene energie bij, zoals het plaatsen van PV-installaties. Je zal je afvragen waarom we net op het moment dat deze markt ineen dreigt te stuiken, we uitgerekend van start gaan in België. Wel, de sector is nog steeds heel interessant, aangezien de terugverdientijd voor zonnepanelen nog steeds kort is. Bovendien stappen wij in de markt op een moment dat anderen afbouwen, zodat wij van nul stapsgewijs kunnen groeien. Dat geeft een heel andere dynamiek dan collega’s die met de handen in het haar zitten. En omdat we ook andere diensten aanbieden, kunnen we in functie van de opdrachten, onze mensen elders inschakelen.”

Vrouwen op hun top
Obratel is heel ambitieus. Er werken nu al 18 mensen, een aantal dat over enkele weken moet verdubbelen. Mensen voldoende, denk je dan, nu er zich in tijden van crisis opportuniteiten op de jobmarkt voordoen. “Inderdaad, we kunnen heel gemakkelijk ervaren mensen inlijven,” zegt Van Den Eijnde. “Maar zo werken we niet. We willen gaan voor kwaliteit, en laten daarom onze kandidaten intensief testen. Onze partner Z-Staffing heeft daarvoor een programma op maat uitgewerkt.”

Opvallend is dat vrouwen gemotiveerd worden om zich aan te dienen. “Laten we wel wezen, het installeren van zonnepanelen is best zwaar”, aldus de zaakvoerder. “Om op hoogte met panelen te sjouwen, mag je geen doetje zijn. Maar de ervaring leert dat vrouwen een goed technisch doorzicht hebben en nauwkeurig zijn in de afwerking. Vandaar dat we graag met hen werken. Mannen die we aanwerven moeten dus minstens evenveel kunnen als vrouwen…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.