Nieuws Limburg Sparkx Hasselt: 50 sporten beoefenen op 3.500 m2

Sparkx Hasselt: 50 sporten beoefenen op 3.500 m2

Sparkx Hasselt: 50 sporten beoefenen op 3.500 m2

Sportvissen, alpineskiën, curling, paragliding of trefbal: het zijn maar enkele van de 50 sporten die je weldra zult kunnen beoefenen bij Sparkx, een groot indoor sportpretpark dat nog dit voorjaar zal worden gevestigd aan de Grote Ring van Hasselt (boven Albert Heijn). Het project is goed voor 40 nieuwe jobs.

Sparkx bouwt in Hasselt naar eigen zeggen het grootste sportpretpark van Europa. Op 3.500 vierkante meter zullen sporters, families, vrienden en organisaties als scholen en bedrijven, van meer dan 50 verschillende sporten kunnen proeven. Het ‘sportainmentpark’ laat bezoekers via AR-simulatoren en andere technologische hoogstandjes, naast klassieke sporten zoals voetbal of basketbal, ook minder beoefende sporten als curling, baseball of virtuele trefbal ervaren. Of wat had je gedacht van paragliding, sportvissen, alpineskiën of een wingsuitvlucht?

Sparkx, dat gesteund wordt door meerdere privé-investeerders (waaronder 4 ex-medewerkers van Decathlon, ex-Rode Duivel Mousa Dembélé en technologie-ondernemer Peter Hinssen), creëert 40 extra jobs in de regio. Na Hasselt zijn er nog vele andere locaties aan de beurt. Op termijn wil Sparkx in België en in onze buurlanden bijkomende parken openen.

“Onze meer dan 50 sportbelevingen wakkeren het plezier en de goesting van de bezoekers aan om te sporten”, zegt Anja Swinnen, parkleader bij Sparkx. “Eens ze de smaak te pakken hebben, vinden ze sneller de weg naar de lokale sportclubs. Om de drempel te verlagen kan iedereen hier volgens eigen tempo en niveau de eerste of verdere stappen zetten in een bepaalde sport. Bovendien is elke liefhebber bij ons zeven dagen op zeven welkom. Op woensdagen en tijdens weekends verwachten we vooral families en gezinnen, tijdens de weekdagen richten we ons in de voormiddag vooral op scholen en bedrijven, vanaf de middag kan iedereen uiteraard komen sporten. De sportattracties vullen we aan met teambuildings, workshops en lezingen rond mentale gezondheid en gezonde voeding. Er zijn ook avonden dat we specifieke attracties aanbieden om privé te reserveren. Wil je bijvoorbeeld met je gezin een uurtje baseballen of wil je enkele keren intensief skiën voordat je op skivakantie vertrekt, dan kan dat.”

De bouwwerken in Plaza’H Hasselt (Albert Heijn, Jisk, Toychamp,…) zijn van start gegaan op 24 november en zullen in het voorjaar van 2023 afgerond zijn. Dan opent Sparkx de deuren voor het grote publiek. De zoektocht naar 40 medewerkers is intussen gestart.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.