Nieuws Limburg Spektakel verhoogt onder Limburgse lampen

Spektakel verhoogt onder Limburgse lampen

Spektakel verhoogt onder Limburgse lampen

De Lotto Arena in Antwerpen zal een volledige re-lighting ondergaan. Op advies van Encon uit Genk, dat ook de hele installatie zal uitvoeren, wordt er nieuwe verlichting geplaatst die qua lichtsterkte voldoet aan de erg hoge eisen voor internationale sportwedstrijden. Zo moet het speelveld tijdens (de voorrondes van) het EK Volleybal, eind september, gemiddeld 1.450 LUX halen, wat zo’n 3 keer meer is dan een goed verlicht kantoor. “Die hoge sterkte haalt een normale verlichting niet,” weet Jan Van Esbroeck van Sportpaleis/Lotto Arena. “We huren voor zo’n events dan ook extra licht. Maar omdat Encon ons er op wees dat een nieuwe installatie van LED-verlichting niet alleen dubbel zoveel licht produceert, maar ook slechts de helft kost in verbruik, hebben we de nieuwe toepassing aangekocht. Dit is niet alleen goed voor sporters en toeschouwers, maar ook voor de tv-captatie.”
MINOLTA DIGITAL CAMERA
Encon start de werken op 8 juni en krijgt 10 dagen de tijd om de hele hal van LED-lampen te voorzien. In principe moeten er daarna 30 jaar lang geen armaturen meer vervangen worden, aldus Encon.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.