Nieuws Limburg Spelen zijn flop voor concurrent van Bioracer

Spelen zijn flop voor concurrent van Bioracer

Spelen zijn flop voor concurrent van Bioracer

De Amerikaanse schaatsers keren weldra met de staart tussen de benen terug van de olympische winterspelen in Sotsji. Ze hebben tot dusver nog geen enkele medaille behaald. Ze leggen de oorzaak daarvan niet bij zichzelf, maar bij de fabrikant van hun schaatskledij. Under Armour, zoals het Amerikaanse bedrijf heet, had -naar eigen zeggen- speciaal voor de Spelen een ultrasnel pak ontwikkeld. Maar het Mach 39-pak blijft ver onder de verwachtingen.

Swings HunterDe bedrijfstop van Under Armour komt hierdoor wel in nauwe schoentjes. De grote baas heeft al opgeroepen tot kalmte, aangezien de kwestie het imago schaadt van de kledingfabrikant met een verwachte jaaromzet van 2,8 miljard dollar. De beurskoers van het bedrijf ging sinds de start van de Spelen met 3 procent achteruit.

Bioracer uit Tessenderlo heeft via dochterfirma Hunter onlangs ook een nieuw schaatspak ontwikkeld. Er werden tests mee uitgevoerd die aantonen dat de kleding van Bioracer aerodynamischer is dan die van de concurrenten. In Sotsji rijden zowel de Belgen als de Nederlanders echter met andere merken. Moet Bart Swings (op archiefbeeld in pakje van Hunter) zich daar achter verschuilen? Wat er ook van zij: Bioracer en Hunter… kan misschien een tip zijn voor de Amerikanen van Under Armour, die stilaan hun imperium naar andere continenten willen uitbreiden…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.