RogerAnne-190×300-5

Sporters nu zeker van zuiverheid Aminolabs

Aminolabs, de Hasseltse producent van voedingssupplementen en sportvoeding, heeft het Informed Choice-certificaat behaald. Dit internationale kwaliteitslabel garandeert dat alle ingrediënten en/of supplementen van Aminolabs 100% zuiver zijn en geen verboden substanties bevatten. Om die erkenning te verkrijgen, onderging het bedrijf een doorgedreven audit uitgevoerd door het onafhankelijke sportlaboratorium HFL Sport Science.

Dat is heel goed nieuws voor het bedrijf van Roger Anné. Nog niet zo lang geleden ging baanwielrenner Iljo Keisse in de clinch met Aminolabs omdat zijn positieve dopingplas zogezegd was te wijten aan een verboden substantie in een voedingssupplement van Aminolabs. Heel wat experts hadden dit onmogelijk geacht.

"In onze hypermoderne vestiging in Hasselt is een zuivere productie een absolute prioriteit," aldus Roger Anné. "Vorig jaar gaven we het gespecialiseerde laboratorium HFL Sport Science uit Groot-Brittannië de opdracht voor een integrale audit van de productieprocessen. HFL Sport Science heeft een grote expertise op het vlak van dopingonderzoek en geniet hierin een zeer betrouwbare reputatie. De doorlichting nam één jaar in beslag en had betrekking op de verschillende productieprocessen van Aminolabs."

Met de toekenning van het Informed Choice certificaat voegt Aminolabs zich bij een selecte groep van internationale producenten van voedingssupplementen. Aminolabs wordt vanaf nu vermeld op www.informed-sport.com, de website waar atleten een overzicht vinden van veilige sportvoedingsproducten en -producenten die het strenge certificatieproces met succes hebben doorlopen.