Nieuws Limburg Sportpaleis stopt 12 miljoen in Grenslandhallen

Sportpaleis stopt 12 miljoen in Grenslandhallen

Sportpaleis stopt 12 miljoen in Grenslandhallen

De nv Antwerps Sportpaleis heeft de ambitieuze plannen voorgesteld om de Grenslandhallen en Ethias Arena in Hasselt grondig te vernieuwen. Als de Hasseltse gemeenteraad dinsdag het licht op groen zet, zal er 12 miljoen geïnvesteerd worden in ruil voor een exploitatie-overeenkomst van 27 jaar.

Nadat het evenementencomplex Grenslandhallen/Ethias Arena in slechte financiële papieren was gekomen, werd beslist om de exploitatie uit te besteden aan een privépartner. Een consortium rond het Antwerpse Sportpaleis wist het contract voor 27 jaar binnen te halen. De voor dinsdag geplande goedkeuring van de gemeenteraad is slechts een formaliteit aangezien de nieuwe uitbaters nu al, geflankeerd door de Hasseltse burgemeester Claes en Grenslandhallen-voorzitter Vandeput, de plannen bekendmaakten.

Jan Van Esbroeck (rechts) met zijn vennoot in het Sportpaleis.

Concreet zal er in 2 jaar tijd zo’n 12 miljoen euro geïnvesteerd worden in het complex. De voornaamste hap uit het budget gaat naar de Ethias Arena, waar onder meer vaste tribunes in beton, en een nieuw niveau voor VIP’s zullen gebouwd worden. Ook het Congrestheater krijgt vaste tribunes en de Studio wordt omgebouwd tot een moderne basketbalarena. Tenminste als het sportieve plaatje voor een nieuw Limburgs team kan worden ingevuld. De zogenaamde Hal 5 wordt verhuurd aan discotheek Versuz. Studio 100 blijft Plopsa Indoor exploiteren.

“We geloven heel sterk in dit project”, zegt Jan Van Esbroeck, bestuurder van Antwerps Sportpaleis. “Binnen de juiste dimensies heeft Hasselt een enorm potentieel. Net zoals in Antwerpen zijn we vastberaden om ook hier een succes van te maken. Maar eerst zijn de aanpassingen meer dan nodig. De Ethias Arena is zo multifunctioneel dat er eigenlijk niks mee aan te vangen is. Het moet gezelliger en kleinschaliger worden, met de optie om ook grote fuiven of concerten tot 17.000 mensen te organiseren. We mikken ook af en toe op grote, internationale toppers. Vooral als uitwijkmogelijkheid in het geval de A-locatie in Antwerpen niet beschikbaar is.”

Een nieuwe directeur komt er voorlopig niet. De 7 personeelsleden van het huidige team worden mee overgenomen en de aansturing gebeurt vanuit Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.