Springkastelen ruimen plaats voor nieuwe bakkerij

Stefan Kerkhofs heeft zijn jas nog niet gedraaid of er is al een nieuwe bestemming gevonden voor de hangar waarin hij vele jaren de materialen van The Fungroup heeft opgeslagen. Aan de Eikenenweg in Zonhoven zal bakkerij Liesenborgs uit Beringen een productielijn opzetten. De buren vrezen echter overlast...

De Beringse bakker zag zijn kans schoon om in Zonhoven van start te gaan nu Stefan Kerkhofs heeft beslist om zijn hebben en houden naar... Beringen te verhuizen. De omgekeerde beweging dus. Liesenborgs krijgt wel meteen de volle laag van zijn nieuwe buren, die denken dat ze geur- en geluidsoverlast van de bakkerij zullen krijgen. Eerder deze week werd daarom een vergadering gehouden waarop de bakker zijn plannen uit de doeken moest doen en plechtig moest beloven om de hinder voor de buurtbewoners te beperken.

Met succes, want de grote vrees voor 'bakgeur' lijkt weggeëbt. "We hopen dat we net zoals bij Stefan Kerkhofs van The Fungroup, bij de bakker kunnen aankloppen in het geval er zich toch één of andere vorm van overlast zou voordoen. En als het echt niet moest marcheren, hebben we nog altijd een juridische stok achter de deur”, dreigt Paul Melotte in Het Belang van Limburg.

Op ruimtelijk vlak is de nieuwe activiteit in orde met de regels. "Volgens het BPA zijn hier ambachtelijke activiteiten toegelaten, en daar valt de bakkerij Liesenborgs onder", aldus burgemeerster Johny De Raeve.