Nieuws Limburg Staalbouwer maakt explosieve sprong naar 6 miljoen

Staalbouwer maakt explosieve sprong naar 6 miljoen

Staalbouwer maakt explosieve sprong naar 6 miljoen

Het gaat hard voor Davy Knoops van SC-Steelframes in Houthalen-Helchteren. Vier jaar nadat hij zijn aandelen verkocht in Eurosteelframing (Peer), springt zijn nieuw bedrijf volgend jaar van 1 naar 6 miljoen euro omzet. Er werd bovendien een contract getekend van 6,2 miljoen, waardoor de productiehal en het personeelsbestand meer dan zullen verdubbelen.

Omdat Davy Knoops meer als aannemer wou fungeren dan als producent van stalen frames, verkocht hij in 2015 zijn aandelen in Eurosteelframing aan vennoot Ronny Mouling. Zelf ging hij van start met SC-Steelframes, waarmee hij in de eigen werkplaats bouwprojecten prefabriceert. “Dit wil zeggen dat we het volledig project in ons atelier in Houthalen-Helchteren uitwerken en voormonteren”, zegt hij. “De wanden worden voorzien van binnen- en buitenafwerking, isolatie, technieken en buitenschrijnwerk. De vloer- en dakpanelen worden eveneens voorzien van een afwerking, isolatie en technieken. Na de voormontage in ons atelier wordt het volledige project terug uit elkaar gehaald en op transport gezet. Op de werf worden vervolgens al de geprefabriceerde wand- en vloerelementen aan elkaar gemonteerd en worden de verdere afwerkingsdetails voltooid.”

Order
Een formule die veel succes kent. “Nadat we vooral particuliere woonprojecten gerealiseerd hebben, rollen nu de bestellingen binnen voor grote aantallen van woningen, bungalows of vakantiehuizen van hetzelfde type. Onze methode komt het beste tot zijn recht als we onze productielijnen in series kunnen inzetten. Zo hebben we zopas een contract getekend om 74 units te bouwen, verdeeld over 3 types. Een mega-order voor ons van 6,2 miljoen euro.”

Verdubbeling
De bestelling houdt in dat SC-Steelframes fors moet uitbreiden. “Om te beginnen gaat een half miljoen naar de uitbreiding van onze productielijnen”, stelt Davy Knoops. “Zo kan er vanaf april volgend jaar 1 huis per dag uit ons atelier rollen. Het houdt tevens in dat we de productieruimte in Houthalen-Helchteren moeten uitbreiden van 2000 m2 naar 4500 m2 en het personeelsaantal zien verdubbelen. Een explosieve groei dus, maar ons hele team kijkt er met veel enthousiasme naar uit.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.