Nieuws Limburg Stadsbestuur wil toprestaurant weg uit centrum

Stadsbestuur wil toprestaurant weg uit centrum

Stadsbestuur wil toprestaurant weg uit centrum

De exploitant van het Burgemeestershuis, een chique restaurant in het centrum van Lommel, heeft van het stadsbestuur te horen gekregen dat hij volgend jaar de deuren moet sluiten. Het pand is eigendom van de Stad en moet volgens schepen Karel Wieeërs (N-VA) een meer publieke functie krijgen. Concessiehouder Ronald Goudsmit is ‘not amused’. “In onze overeenkomst met de Stad staat duidelijk dat we hier tot 2032 kunnen blijven. Ik heb de indruk dat een oud politiek meningsverschil over mijn rug wordt uitgevochten.”

We moeten terug naar 2014, toen de Lommelse socialisten onder leiding van Peter Vanvelthoven, beslisten om een gastronomisch restaurant te toe te laten in het historische pand Burgemeestershuis. Dat leverde hen destijds heel wat kritiek op van de oppositie, die voorstander was om hier meer publieke diensten te vestigen. Nu de politieke rollen omgekeerd zijn, past de meerderheid consequent het standpunt van destijds toe: Het Burgemeestershuis moet voor andere doeleinden dan een restaurant worden gebruikt. En dus kan Ronald Goudsmit tegen oktober 2021 de biezen pakken.

De uitbater van het luxerestaurant in Louis XVI-stijl, reageert dan ook teleurgesteld. “In onze overeenkomst staat duidelijk dat we hier tot 2032 kunnen blijven. We hebben immers het recht om de concessie van negen jaar te verlengen met dezelfde termijn. Begin van het jaar hebben we die netjes aangevraagd. Enkele weken geleden heeft de stad ons schriftelijk op de hoogte gebracht dat ze ons liever weg willen. Wij zien dit helemaal anders. Sorry, maar op deze manier toon je je als overheid geen betrouwbare partner voor ondernemers. Ik heb de indruk dat een oud politiek meningsverschil over mijn rug wordt uitgevochten. Voorlopig heb ik alleen nog maar kennis genomen, en is me officieel nog niets meegedeeld, dus doe ik voort.” Goudsmit wacht voorlopig nog af, maar sluit juridische stappen niet uit.

Geert Van Baelen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.