Nieuws Limburg Staf stopt zes miljoen in vermeerdering

Staf stopt zes miljoen in vermeerdering

Staf stopt zes miljoen in vermeerdering

Het Lommelse busbedrijf Staf Cars van ondernemer Paul Cremers zal in de loop van dit jaar maar liefst 24 nieuwe voertuigen aankopen. Een order van meer dan 6 miljoen euro met als doel om de draad na de corona-stilstand met verve terug op te pikken.

Nu het herstel na corona lijkt ingezet, kijkt Staf Cars volop naar de toekomst. “Ondanks de woelige tijden in het personenvervoer zullen we blijven investeren”, zegt Paul Cremers. “Stilstaan is achteruitgaan. Voor corona hebben we al een nieuwe bedrijfssite in Pelt in gebruik genoemen, en nu is het belangrijk om onze vloot up-to-date te houden. Het gaat concreet over 24 nieuwe voertuigen die in de loop van 2022 worden geleverd. Dit is in totaal goed voor een investering van meer dan 6 miljoen euro. Dat is ook goed nieuws voor onze trouwe leveranciers, die de afgelopen tijd ook voor vele uitdagingen hebben gestaan. Voor Staf Cars is deze beslissing een belangrijke vervolgstap in de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, klantbeleving, comfort en efficiency.”

De nieuw vloot is bestemd voor zowel regionaal als internationaal vervoer, en zal ingezet worden op schoolvervoer, toerisme en voor de pendeldiensten van de Flixbus-intercity.

“Ik ben blij dat we door te blijven investeren in onze bussen”, voegt CEO Pieter Thijs toe. “Door de coronacrisis hebben we ons het afgelopen anderhalf jaar moeten concentreren op overleven. Nu we op de weg naar herstel zitten, kunnen we gelukkig weer vooruitkijken. Met dit order, dat een belangrijk onderdeel is van ons herstructureringsplan, maken we ons bedrijf en ook onze klantervaring verder klaar voor de toekomst.” Vandaag beschikt Staf Cars over meer dan 120 voertuigen die jaarlijks goed zijn voor bijna 14 miljoen kilometers.

All on bord!
“Bussen is één ding, maar het zijn natuurlijk vooral de chauffeurs die ons product maken”, zegt COO Werner Moors. “We zijn zeer blij dat we ondanks corona toch het grootste deel van onze chauffeurs hebben weten te behouden. De schaarste aan chauffeurs speelt de hele sector parten, maar hier dienen wij -net zoals vele andere bedrijven- mee om te gaan. Daarom investeren we ook verder in HR, zodat we voldoende instroom van nieuwe chauffeurs kunnen verzekeren en opleiden. Het feit dat we zowel regionaal als internationaal actief zijn, geeft ons het voordeel dat chauffeurs het werk kunnen doen dat het best bij hen past. Ook de volgende maanden zullen we dus verder inzetten op het aantrekken van nieuwe chauffeurs.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.