Nieuws Limburg Staking bij Hansen Transmissions voorbij

Staking bij Hansen Transmissions voorbij

Staking bij Hansen Transmissions voorbij

Maandag werd er gestaakt bij de producent van tandwielkasten Hansen Transmissions. De bonden hielden de toegangspoort van de hoofdzetel in Kontich een halve dag op slot. Er was ook onrust in de productievestiging in Lommel, maar daar werd een staking of andere vakbondsactie vermeden. Dit tot grote opluchting van de directie, die zeer bevreesd was voor een productiestop in Lommel.

Het dispuut tussen de directie en de bonden sleepte al een tijdje aan, en draaide vooral om de invoering van een nieuw systeem voor overuren, waardoor honderden mensen plots hun gepresteerde overuren niet meer op de klok konden zien, en hier dus geen gepaste vergoeding voor konden eisen. De onderhandelingen, verzoeningspogingen en ludieke acties losten echter niets op, waardoor de bonden overgingen tot hardere maatregelen. Spoedig na de blokkades van de poorten, bleek de directie wel bereid tot onderhandelen. Er werd voorgesteld om te vergaderen in de Quick… Na meer dan een halve dag vergadering wou de directie dan toch het systeem van de overuren teurg bespreken. Tegenover de pers klonkt het kordaat: “Geen commentaar”.

In het hoofdkantoor van Hansen Transmissions in Kontich werken zo’n 200 bedienden. De productievestiging van het bedrijf in Lommel telt 506 arbeiders en 215 bedienden. De service-afdeling situeert zich in Gent. De tandwielkasten die er gemaakt worden, dienen vooral voor de aandrijving van windmolens. Een ‘booming business’, hoewel de nv in 2009 nog verlies boekte.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.