Nieuws Limburg Staples sluit verdeelcentrum in Tongeren

Staples sluit verdeelcentrum in Tongeren

Staples sluit verdeelcentrum in Tongeren

Het distributiecentrum van de Amerikaanse groothandelaar in kantoorbenodigdheden Staples gaat dicht. Daarmee verliezen 60 tot 70 bedienden en arbeiders hun job. In totaal ontslaat Stapels in België 223 mensen.

Staples is de grootste distributeur van kantoormaterialen ter wereld. Het bedrijf kondigde eind vorige maand aan zijn Europese activiteiten grondig te willen herstructureren. Het verdict valt voor België bijzonder zwaar uit. Niet alleen het distributiecentrum in Tongeren gaat dicht, maar ook de zes winkels – allemaal in Vlaanderen – en het call center in Eupen moeten hun deuren sluiten.

In totaal schrapt Staples in Europa ruim 1.200 banen, waarvan 223 in België. Het bedrijf, met een wereldwijde omzet van 21 miljard euro, wil op die manier de kosten beperken en de winstgevendheid opkrikken.

Naar verluidt wil Staples de operatie nog voor het einde van het jaar afronden. De vakbonden zullen in het kader van de wet Renault het aantal gedwongen ontslagen proberen te beperken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.