Nieuws Limburg Start-up mikt op 50 nieuwe banen

Start-up mikt op 50 nieuwe banen

Start-up mikt op 50 nieuwe banen

Lucht- en ventilatiekanalen zijn een bron van slechte binnenlucht. Zij blazen de 18,1 kilo stof die een gemiddelde woning jaarlijks produceert, opnieuw de leefruimtes in. Niet alleen slecht voor de gezondheid, maar zo gaat volgens berekeningen ook tot 40% van de energie die gebruikt wordt voor de verluchting van gebouwen, verloren.

hamster cleaningDe start-up Hamster Cleaning uit Genk speelt in op deze nieuwe behoefte. Met volle geloof in het potentieel wil Hamster met de reiniging en inspectie van luchtkanalen, over afzienbare tijd 50 nieuwe jobs creëren. De invoering van een nieuwe norm om ventilatie rein te houden, moet het bedrijf een flinke duw in de rug geven. Er zitten een aantal belangrijke Limburgse ondernemingen achter dit bedrijf, waaronder ABN (Jo Nelissen, Bilzen) AC bvba (Luc Vandeweyer, Genk) die samen met Seppe Thys (DeaDia) de vennoten van de onderneming zijn. Voor hen betekent de nieuwe firma een upsell van de diensten die ze zelf al verlenen. Een basis van klantenbestand is dus al aanwezig.

Ook de LRM gelooft in het project, aangezien aan Hamster Cleaning een Klim-op-lening werd toegekend. Het was het eerste dossier dat LRM in het kader van het SALK-project goedkeurde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.