Nieuws Limburg Start-up van het Jaar: 4 kanshebbers in finale

Start-up van het Jaar: 4 kanshebbers in finale

Start-up van het Jaar: 4 kanshebbers in finale

Na een uitgebreide bevraging bij de stakeholders van Limburg Startup zijn er 4 namen naar voor geschoven van finalisten voor de onderscheiding Limburgse Startup van het Jaar. De wedstrijd (georganiseerd door Limburg Startup, Het Belang van Limburg en Made in Limburg), kan nog gewonnen worden door Blooloc, Optiflux, Raw Stadia en Delta Ray….

Over enkele weken vindt opnieuw de grote wedstrijd Limburgse Ondernemer van het Jaar plaats. Daarvoor slaan Het Belang van Limburg en Made in Limburg de handen in elkaar. Als één van de nevencategorieën wordt er ook een onderscheiding toegekend aan de beste starter van de provincie. In die wedstrijd neemt Limburg Startup, zeg maar de startup-community van LRM, het voortouw, met de préselectie van de 4 finalisten. Wie van hen het uiteindelijk wordt, zal worden vastgelegd na een pitch voor de jury, die is samengesteld uit: prof. dr. Pieter Vandekerkhof (UHasselt), Bieke Van Gorp (Fibricheck), dr. Kristof Cox (Deloitte) en Marc Beenders (LRM en Limburg Startup).

Tussen wie het gaat?

Blooloc (Corda Incubator)
Blooloc is een startup van founder en CEO Ivo Vandeweerd. Het bedrijf biedt slimme locatie-gebaseerde oplossingen en zet in real-time locatiegegevens om in krachtige inzichten. Blooloc is genomineerd omwille van de ontwikkeling van yooBeeEYE. Een geavanceerde oplossing om veiligheid en werkzaamheden in logistiek te optimaliseren met visietechnologie. Hierdoor voorkom je incidenten en verminder je risico’s in je magazijn.

Optiflux (GreenVille)
Optiflux ontwikkelt innovatieve bewaartechnologie die gebruikt wordt voor monitoring, regeling en management van bewaarfaciliteiten voor vers fruit en groenten. De technologie bestaat uit een meet- en regelsysteem gekoppeld aan een cloudplatform met verschillende softwarediensten. Optiflux zet sterk in op digitalisatie en duurzaamheid. Onze kernexpertise bestaat uit een diepgaande fysiologische kennis in combinatie met wiskundige modelleertechnieken en soft- en hardwareontwikkeling.

Raw Stadia (Corda Campus)

Raw Stadia is een sporttechnologiebedrijf dat zich richt op interacties tussen het oppervlak en de atleet. Hun revolutionair SaaS Pitch/Surface Analytics-platform en eigen ontwikkelde hardware zijn ontworpen om gegevens over sportvelden (zoals de hardheid en elasticiteit van de bodem, de schokken die spelers ondervinden tijdens het lopen, de kracht die nodig is om met de studs grip te krijgen voor accelaratie en de rotatietractie die atleten ondervinden tijdens het draaien) te correleren met spelersgegevens (zoals GPS-prestatiemetingen, biomechanische en medische gegevens). Door gebruik te maken van het Raw Stadia-platform verbeteren klanten hun kennis van het speeloppervlak en krijgen ze inzicht in hoe de veldomstandigheden, die dagelijks veranderen, hun spelers en atleten beïnvloeden.

Delta Ray (GreenVille)
De tool van Deltaray laat toe om voorwerpen met x-ray te scannen en die scans aan de hand van Artifical Intelligence (AI) in 3D te analyseren en te inspecteren. Zo kan de interne kwaliteit van elk product op een automatisch gecontroleerd worden in de productielijn, zonder impact op de doorloopsnelheid.

Wie het wordt, en daarmee onderstaande lijst mag aanvullen, wordt bekendgemaakt op 2 december. Spannend!

Palmares Limburgse Startup van het Jaar:
2021: Bleufoot Membranes
2020: Act & Sorb
2021: MobieTrain
2018: Fibricheck
2017: Arkite

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.