Nieuws Limburg Startende babywinkel wint gratis huurpand

Startende babywinkel wint gratis huurpand

Startende babywinkel wint gratis huurpand

De stad Tongeren en de vzw Tongeren Shoppingstad hebben opnieuw een wedstrijd Win je Winkel georganiseerd. Hiermee willen ze het ondernemerschap in Tongeren stimuleren. Een starter die milieuvriendelijke producten voor baby’s wil verkopen, ging met de hoofdprijs aan de haal, en mag een jaar lang gratis huren in de Tongerse binnenstad.

“Met deze actie hebben we een dynamische ondernemer weten aan te trekken in onze stad,” zegt burgemeester Patrick Dewael. “Want ondernemers zorgen voor welvaart. Ik ben ervan overtuigd dat we met Happy Eco Baby het winkelaanbod in Tongeren kunnen versterken.”

“We ontvingen 16 inschrijvingen,” weet schepen Guy Schiepers. “Hiervan werden 5 finalisten geselecteerd die hun concept en businessplan uitgebreid hebben toegelicht aan de vakjury. Ze werden hoofdzakelijk beoordeeld op de mate waarin hun voorstel een goede aanvulling is op het bestaande winkelaanbod in Tongeren. Verder werden de economische haalbaarheid en het financieel rendement van de voorstellen bekeken.”

De uiteindelijke winnaar is de Tongerse Vicky Jossa met het winkelconcept Happy Eco Baby. Haar gedrevenheid, sterke persoonlijkheid en productkennis wisten de jury te overtuigen. Bovendien is zij reeds actief in de opstart van een eigen webshop.

“Ik kan nog steeds niet geloven dat ik de winnaar van deze wedstrijd ben,” aldus Vicky Jossa, die net op de bekendmaking van de uitslag, in het huwelijk is getreden en daarom in bruidsjurk opdook. “Het is een droom die werkelijkheid wordt. Ik ben 33 jaar en mama van drie jongens en stiefmama van twee jongens. Onze jongste zoon is nu vijf maanden. Happy Eco Baby is op hem geïnspireerd. Ik leef heel bewust: hoe kunnen we het afvalprobleem aanpakken, hoe kunnen we besparen binnen ons gezin? Happy Eco Baby wordt niet de doorsnee babywinkel. We gaan voor herbruikbare luiers en draagdoeken en originele baby-accessoires. Mijn doel is een gevestigde waarde te worden.”

win je winkelDe winnaar krijgt het gekozen winkelpand gratis ter beschikking tot 1 januari 2015, een starterspremie van 10.000 euro, een renovatiepremie van 10.000 euro, Unizo-startersadvies ter waarde van 1.000 euro en communicatie-advies ter waarde van 3.500 euro.

Bij de vorige ‘Win je Winkel’ in 2012 werden Dimitri en Judith Blocken tot winnaar gekroond. Zij baten hun winkel Chocolato uit in de Maastrichterstraat. Het jonge koppel heeft inmiddels een tweede zaak in Gent geopend.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.