Nieuws Limburg Startende bedrijven in Ambiorixkazerne

Startende bedrijven in Ambiorixkazerne

Startende bedrijven in Ambiorixkazerne

De Vlaamse regering heeft zich achter de plannen van de stad Tongeren geschaard om de resterende delen van de Ambiorixkazerne vrij te maken voor nieuwe bedrijven. Minister-President Kris Peeters maakte meteen een hele reeks van voormalige legergebouwen bekend die weldra een economische of residentiële invulling zullen krijgen. Voorlopig is Tongeren de enige locatie in Limburg die op subsidies mag rekenen voor deze transformatie.

“De zone van ongeveer 12 ha ligt in in het centrum van Tongeren en bestaat uit grote bouwblokken die een gepaste invulling moeten krijgen om ‘leven’ in de site te brengen,” aldus Kris Peeters. “Twee ervan zijn al ingevuld door de politie, en de derde door de cel Erfgoed. De twee resterende zullen dan dienen voor economische activiteiten als startende bedrijven, en voor woondoeleinden.”

De stad wil de Vlaamse subsidie gebruiken voor de opmaak van het masterplan, haalbaarheidsstudies voor bijvoorbeeld het incubatorgebouw, de opmaak van een RUP, het opzetten van een PPS-traject en onderzoek naar startende bedrijven. Unizo-Limburg laat weten heel blij te zijn met de omvorming van oude legerterreinen tot kmo-zone, en hoopt dat er spoedig nog meer van deze initiatieven zullen volgen.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.