Nieuws Limburg Starter uit Hasselt mag België vertegenwoordigen

Starter uit Hasselt mag België vertegenwoordigen

Starter uit Hasselt mag België vertegenwoordigen

Wouter Uten van softwarebedrijf UgenTec uit Hasselt mag ons land vertegenwoordigen op de internationale starterswedstrijd Get in the Ring. Dit is een wereldwijd concept waar veelbelovende jonge ondernemers worden samengebracht met investeerders, om waar mogelijk, een internationale doorbraak te realiseren. Get in the Ring wordt dit jaar in 64 landen georganiseerd met meer dan 2.000 deelnemende start-ups. Tijdens de wedstrijd krijgen zij niet alleen de kans om investeerders te ontmoeten, maar ook topondernemers, potentiële partners en klanten.

Wouter UtenIn België werd de nationale finale georganiseerd door Bryo, het startersproject van Voka.
Hasselaar Wouter Uten van UgenTec is pas 22 jaar en nog maar een jaar actief als ondernemer. “Wij hebben een softwareplatform ontwikkeld dat automatische data-analyse kan doen in het kader van een DNA-onderzoek,” vat hij zijn activiteit samen. “Op die manier kunnen we niet alleen veel sneller DNA-stalen analyseren, maar ook nauwkeuriger diagnoses stellen. Onze technologie is internationaal gevalideerd, en we werken nu ook al voor diverse klanten in heel Europa.”

Samen met Tom Martens, bouwt Wouter Uten UgenTec nu verder uit. De deelname aan Get in the Ring moet dat traject ondersteunen: “We zijn zeer fier dat we de Belgische finale wonnen en ons bedrijf op Europees niveau mogen voorstellen. Die visibiliteit is erg belangrijk omdat we de ambitie hebben om internationaal succesvol te zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.