peas lunch

Starter van de week: de vegetarische afhaalbelg

Davy Rosiak uit Hasselt besliste zo’n half jaar geleden om samen met zijn gezin vegetarisch, en zelfs veganistisch, te gaan eten. Dat viel zo goed mee dat hij zelf is beginnen koken voor anderen. Met PEAS is hij nu een eigen afhaalrestaurant begonnen.

“Onze eerste stap was een deelname aan de actie '40 dagen zonder vlees'”, zegt hij. “We zijn dat blijven doen, aangezien de positieve gevolgen voor onze fysieke en mentale gezondheid en voor het gewicht overduidelijk waren.” Ook het maatschappelijk aspect speelde een rol. "De vragen naar wat we eten, waar ons voedsel vandaan komt en hoe het wordt bereid, worden meestal niet gesteld. Dat is nochtans heel belangrijk."

PEAS heeft op korte tijd een klantenbestand van 120 mensen opgebouwd, die minstens één keer per week een maaltijd komen afhalen. Er zijn zowel hoofdgerechten, soepen als desserts beschikbaar “Alle begin is moeilijk, maar sinds de start zijn we al verdrievoudigd. Ook bedrijven vinden ons stilaan”, aldus nog Davy Rosiak.