De Warme Jacob01

Starter van de Week: De War(m)e Jacob

Het Truiense kerkdorp Schurhoven heeft weer een waardige warme bakker. Op de plaats waar vijf generaties van bakkerij Hendricx de buurt dagelijks voorzagen van versgebakken brood, openden Sven Timmermans (42) en Mieke Claes zopas hun brood- en banketzaak De War(m)e Jacob.

“Het is ook door de liefde dat ik van Vlaams-Brabant de overstap heb gemaakt naar Limburg", vertelt Sven Timmermans. "Ik had al twaalf jaar een bakkerszaak in Linden, maar die werd verkocht om hier, samen met Mieke, een nieuwe zaak op te starten. Wij hebben de winkel volledig gerenoveerd en nieuwe installaties aangekocht. Ons aanbod bestaat uiteraard uit dagvers gebakken broodsoorten, maar ook koeken en Limburgse taarten. Uitschieters zijn de kaas- en rijsttaarten."

Partner Mieke Claes moest eerder al haar job als diensthoofd in het Sint-Trudoziekenhuis on hold zetten omdat ze tot parlementslid werd verkozen (bij de N-VA). “Het is samenloop van omstandigheden. Ik ben heel blij dat Sven hier zijn droom kan waarmaken. Wij zijn beide gepassioneerd door voeding en dit sluit goed aan op mijn beroep als diëtiste. Tijdens het politiek verlof kan ik waar nodig bijspringen en zorgen voor de opleiding van ons winkelpersoneel. Tot de taken in Brussel opnieuw voorrang krijgen..."

Trouwens: die naam, waar komt die van? "We bevinden ons vlak tegenover de Sint-Jacobskerk en zijn een warme bakker. We hopen dat onze klanten ons als 'de ware' zullen beschouwen. Vandaar de woordspeling De War(m)e Jacob", legt Sven uit, tot slot.