Nieuws Limburg Starter van de week: nieuwe glazen in oud montuur

Starter van de week: nieuwe glazen in oud montuur

Starter van de week: nieuwe glazen in oud montuur

Glazoo, zo heet het nieuwe bedrijf dat Valérie Brabanders (25) samen met haar vriend Pieter heeft opgestart. Klanten sturen hun bestaand brilmontuur op, en Glazoo plaatst er nieuwe glazen in. “Betaalbaar en duurzaam”, zo luidt het verkoopargument. Een primeur voor ons land, bovendien.

Glazoo is een nieuw concept van Limburgse bodem. Het is gericht op de online verkoop van brillenglazen voor bestaande monturen. Pieter en Valerie willen hiermee een verandering creëren in de manier waarop we vandaag de dag consumeren en produceren.

“Het unieke is dat brildragers voortaan geen volledig nieuwe bril moeten aanschaffen, wanneer alleen de brillenglazen vervangen moeten worden”, legt Valérie Brabanders uit. “Ze kunnen in de webshop van Glazoo online hun nieuwe glazen bestellen en hun huidige montuur gewoon behouden. Ze moeten alleen maar hun eigen bril (kosteloos) opsturen. Vervolgens gaan wij bij Glazoo aan de slag om de nieuwe glazen op maat te slijpen, zodat ze precies in het gewenste montuur passen. Zo bieden we een betaalbare en duurzame oplossing voor zij die nog geen afscheid willen nemen van hun huidige bril.” De zus van Valérie, Justine Brabanders, is als opticien-optometrist nauw bij het project betrokken en bewaakt de hoge kwaliteitsnormen.

De motivatie voor het opstarten van deze service haalt het koppel uit hun eigen overtuiging om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. “De afvalberg verkleinen speelt hierin een belangrijke rol. Elk jaar gaan er honderdduizenden brillen over de toonbank. Door de gebruiksduur te verlengen, vermindert de uitstoot van productie én wordt er minder afval gecreëerd”, besluit Valérie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer