Nieuws Limburg Starter van de week: streetfood en fondue in Genk

Starter van de week: streetfood en fondue in Genk

Starter van de week: streetfood en fondue in Genk

Alessio Saie en Tom Robyns geloven zo sterk in hun horecaconcept dat ze enkele weken geleden de sprong hebben gewaagd: in de Grotestraat in Genk is hun restaurant Cuinesse open gegaan. Er wordt streetfood en fondue geserveerd. “Een concept dat in de wijde omgeving nog niet bestaat”, zeggen de zaakvoerders.

Alessio heeft een ruime ervaring in de horeca en staat zelf achter het fornuis. “Food & Friends is het thema van onze zaak”, zegt hij. “Gezellig samen tafelen onder vrienden en napraten met een goed glas wijn. Op de kaart staan verschillende tapas, pimped hotdogs, ribbetjes, slaatjes,… maar ook fondue. Zowel vlees als vis, Chinese fondue, kaasfondue of als dessert een fondue van chocolade of caramel…”

Tom beseft dat investeren in de horeca een risico is. “Het is steeds een droom geweest om een eigen zaak te hebben. Dat we het nu doen is omdat we sterk geloven in ons concept en uiteraard in onszelf. Ondernemen is nu eenmaal risico’s nemen, weliswaar berekende risico’s. We zijn dan ook op zoek gegaan naar een concept dat in Genk en omstreken niet bestaat en waar we niet afhankelijk zijn van veel personeel. Zo zijn we op het idee gekomen van streetfood en fondue.”

Cuinesse wil vooral een gezellige zaak zijn. “Er hangen herkenbare fotokaders aan de muur, het meubilair straalt warmte uit en we opteren voor een open keuken, zodat de gasten live kunnen genieten van de kunsten van chef Alessio. We hebben er ongelooflijk veel zin in”, besluiten beide zaakvoerders.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.