Nieuws Limburg Starters in Limburg op hoogste niveau in 4 jaar

Starters in Limburg op hoogste niveau in 4 jaar

Starters in Limburg op hoogste niveau in 4 jaar

In april 2014 waren er 506 starters in Limburg. Dit zijn er 45 meer dan in 2013. Het hoogste cijfer in vier jaar, én voor de vierde maand op rij een hoger niveau dan vorig jaar, zo blijkt uit de cijfers van Graydon. In totaliteit zijn er dit jaar reeds 1 606 ondernemingen van start gegaan. “Laten we hopen dat deze trend zich het hele jaar doorzet en de Limburgse economie de absoluut noodzakelijke bloedvernieuwing krijgt”, zegt Johann Leten van Voka Limburg.

stagnatieDeze positieve cijfers waren de afgelopen maanden ook merkbaar op andere domeinen, aldus de conjunctuurbarometer van Voka. Vooral de export en de bouwsector zorgden voor een opwaartse beweging van de Limburgse economie. Maar volgens Voka zal er nu enkele maanden een stagnatie optreden. “Hoewel de Limburgse economie het dus goed doet, is een structureel en duurzaam herstel nog niet aan de orde,” zegt Leten. “De automobielsector en ook het toerisme hinken achterop. De werkloosheid blijft nog beduidend hoger dan vorig jaar, maar hier tekent zich stilaan een tendens tot beterschap af.”

En Leten besluit: “Ik hoop dat er na 25 mei zeer snel concrete incentives komen die de ondernemingen ruimte geven om te groeien.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.