Nieuws Limburg Starters leren van ervaren rotten op bootcamp

Starters leren van ervaren rotten op bootcamp

Starters leren van ervaren rotten op bootcamp

[18-28], de wedstrijd waarbij een JCI Limburg een prijzenpot van zo’n 375.000 euro risciokapitaal verdeelt onder de meestbeloftevolle startersprojecten van de provincie, heeft intussen al meer dan 160 dossiers in de brievenbus steken. “Gezien een aantal dossiers door 2 of meer starters zijn ingediend, tellen we momenteel 220 deelnemers,” zegt Sofie Smeets, commissievoorzitter [18-28] (foto). Een vluchtige blik op de ingediende projecten leert dat er basisideeën voor de start van een bedrijfje bij zijn, maar ook zeer ambitieuze ondernemingen die al uit de startblokken zijn geschoten.

sofie smeets jciDie diversiteit werd ook duidelijk tijdens het bootcamp voor starters, dat [18-28] zopas in Hasselt heeft georganiseerd. Van de 220 inschrijvingen, waren de snelste 50 uitgenodigd om zich een heel weekend lang te laten onderdompelen in de wondere wereld van het ondernemerschap. “We hadden inspirerende sessies van ondernemers op het programma, pitch-trainingen, workshops over het samenstellen van een businessplan workshops en uiteraard ook de broodnodige ontspannings- en amusementsmomenten,” zegt Bart Weemaers, vice-voorzitter van [18-28]. “Wat echter het meest in de smaak viel, waren de individuele gesprekken die de kandidaat-starters konden voeren met ervaren ondernemers,” vult Sofie Smeets aan. “De directe feedback over hun idee, waarbij de sterktes en zwaktes werden blootgelegd, was heel verhelderend.”

Inschrijven voor [18-28] kan nog tot 1 september via deze link.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.