Startschot voor 1000 nieuwe jobs in Tongeren

Patrick Dewael

Burgemeester Patrick Dewael heeft vrijdag in Tongeren het startschot gegeven voor de uitvoering van de plannen om 57 hectare extra industriegrond te creëren in de zone Tongeren-Oost. "Vandaag bestaat dit gebied, met gekende bedrijven als SKF en Bose, uit 150 hectare, wat goed is voor de tewerkstelling van zo'n 2.000 mensen," weet Dewael. "Probleem is dat het industrieterrein, dat erg goed gelegen is omwille van de directe verbinding met de E313, voor 98% vol is. We moeten dus extra gronden vrijmaken om in de etalage te zetten, en zo bijkomende investeerders voor Tongeren aantrekken."

Het stadsbestuur schat dat de 57 hectare goed zullen zijn voor de tewerkstelling van 750 tot 1.000 mensen. "We mikken vooral op de logistieke en distributiesector, maar ook bedrijven uit de cleantech, automotive of robotica zijn hier welkom," aldus nog Dewael.

Tongeren Oost UitbreidingCordeel, de private partner in dit project, zal in 2017 van start gaan met de aanleg van de infrastructuurwerken voor de ontsluiting van het nieuwe industriegebied. Meer dan een jaar geleden had het provinciebestuur ook al groen licht gegeven voor het RUP dat deze uitbreiding mogelijk maakt.