Nieuws Limburg Steigers uit Bocholt klimmen naar recordomzet

Steigers uit Bocholt klimmen naar recordomzet

Steigers uit Bocholt klimmen naar recordomzet

Je zou het misschien niet verwachten, maar de steigers en stellingen die op grote internationale boorplatformen worden gebruikt, zijn misschien wel in Kaulille geproduceerd. Daar is immers Orion Metal gevestigd, een specialist in deze buitengewone opdrachten. En het gaat Orion voor de wind, want in het onlangs afgesloten boekjaar werd een recordomzet van 24,6 miljoen euro neergezet. Dat is maar liefst 55 procent meer dan in 2010-2011 en zelfs 3 keer zoveel als het jaar daarvoor (8,7 miljoen).

Een stelling zoals ook Orion ze bouwt.


Toch wil bedrijfsleider Thieu Philippens niet de feestneus bovenhalen. “De conjunctuur kan in onze branche heel snel de andere kant uitgaan,” zegt hij. “Waar we begin 2012 nog de positieve lijn van 2011 konden doortrekken, en zo’n 20 extra uitzendkrachten konden aanwerven, is de opdrachtenportefeuille na de zomer opnieuw volledig gekelderd. Aan wat het ligt weten we ook niet, maar de crisis is volgens ons in geen enkel geval al voorbij.”

Orion Metal werkt intussen voortdurend aan de verbetering van de kwaliteit. “De enige manier om jezelf in de markt te houden,” weet Thieu Philippens. “We krijgen jaarlijks zo’n 9 auditkantoren over de vloer uit de hele wereld. Dan moet je top zijn om overal aanvaard te worden.” Zoals bij de grote olieraffinaderijen, die iets minder crisisgevoelig zijn, en dus ook als het wat minder gaat, blijven investeren in steigers uit Kaulille. Gelukkig maar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.