Nieuws Limburg Sterren dansen in bubbels boven Alden Biesen

Sterren dansen in bubbels boven Alden Biesen

Sterren dansen in bubbels boven Alden Biesen

De horeca en eventsector doen in specifieke formules toch nog goede zaken. Zo is het concept Dinner in de Sky, dat vanaf 31 augustus in Alden Biesen te gast is, voor 80% uitverkocht. “De behoefte aan een exclusieve beleving is enorm”, aldus Stefan Kerkhofs. “Mensen snakken naar iets om te genieten buiten de vier muren van hun woning of kantoor. Op voorwaarde dat het veilig is, uiteraard.”

Ondernemer Stefan Kerkhofs is al vele jaren succesvol met Dinner in the Sky, een formule waarbij een platform door een kraan zo’n 60 meter in de lucht wordt gehesen. Een selectie van sterrenchefs serveert er hoog en droog een verfijnd meergangenmenu. Het concept is intussen in tientallen landen verkocht aan lokale initiatiefnemers. In eigen land blijft Kerkhofs zelf Dinner in the Sky organiseren, telkens met uitverkochte capaciteit.

“Ook nu in corona-tijden is de belangstelling erg groot”, zegt hij. “Voor het eerst zijn we een week lang aanwezig in Limburg (Landcommanderij Alden Biesen), en met nog 3 weken te gaan zijn bijna alle tickets de deur uit.” Kerkhofs ziet meerdere oorzaken. “Door de annulatie van heel wat netwerkactiviteiten en horecabezoeken snakken mensen naar events waar ze elkaar in een aangenaam kader kunnen ontmoeten. Voorwaarde is uiteraard dat alles volgens de coronamaatregelen verloopt, en dat garanderen we. Ons platform 2.0 bestaat uit 8 tafels van 4 personen, met telkens 1,52 meter afstand tussen de stoelen.”

Een tweede reden voor het succes ziet de ondernemer in de culinaire reputatie van de Limburgse gastronomie. “We hebben een ongekende weelde aan topchefs, die gasten ontvangen uit alle uithoeken van het land. Als 7 van hen meedoen aan Dinner in the Sky, is dat voor vele gastronomen een reden om naar Limburg af te zakken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.