Esaki verrast: sushi met banaan en choco
Er zijn wel meer bekende restaurants waar atypische gerechten op de kaart staan, maar de sushi-keten Esaki doet er nog… Lees meer
De horeca en eventsector doen in specifieke formules toch nog goede zaken. Zo is het concept Dinner in de Sky, dat vanaf 31 augustus in Alden Biesen te gast is, voor 80% uitverkocht. “De behoefte aan een exclusieve beleving is enorm”, aldus Stefan Kerkhofs. “Mensen snakken naar iets om te genieten buiten de vier muren van hun woning of kantoor. Op voorwaarde dat het veilig is, uiteraard.”
Ondernemer Stefan Kerkhofs is al vele jaren succesvol met Dinner in the Sky, een formule waarbij een platform door een kraan zo’n 60 meter in de lucht wordt gehesen. Een selectie van sterrenchefs serveert er hoog en droog een verfijnd meergangenmenu. Het concept is intussen in tientallen landen verkocht aan lokale initiatiefnemers. In eigen land blijft Kerkhofs zelf Dinner in the Sky organiseren, telkens met uitverkochte capaciteit.
“Ook nu in corona-tijden is de belangstelling erg groot”, zegt hij. “Voor het eerst zijn we een week lang aanwezig in Limburg (Landcommanderij Alden Biesen), en met nog 3 weken te gaan zijn bijna alle tickets de deur uit.” Kerkhofs ziet meerdere oorzaken. “Door de annulatie van heel wat netwerkactiviteiten en horecabezoeken snakken mensen naar events waar ze elkaar in een aangenaam kader kunnen ontmoeten. Voorwaarde is uiteraard dat alles volgens de coronamaatregelen verloopt, en dat garanderen we. Ons platform 2.0 bestaat uit 8 tafels van 4 personen, met telkens 1,52 meter afstand tussen de stoelen.”
Een tweede reden voor het succes ziet de ondernemer in de culinaire reputatie van de Limburgse gastronomie. “We hebben een ongekende weelde aan topchefs, die gasten ontvangen uit alle uithoeken van het land. Als 7 van hen meedoen aan Dinner in the Sky, is dat voor vele gastronomen een reden om naar Limburg af te zakken.”
Er zijn wel meer bekende restaurants waar atypische gerechten op de kaart staan, maar de sushi-keten Esaki doet er nog… Lees meer
In januari vorig jaar maakte een keukenbrand een abrupt einde aan het verhaal van restaurant VleesGegroet, vlakbij de Grote Markt… Lees meer
Dave Reyskens (uit Hasselt) en Dorry De Meuter (uit Genk) gooiden tijdens de coronacrisis hun leven radicaal om. Dave verkocht… Lees meer
Het invullen van vacatures blijft één van de allergrootste bekommernissen voor Limburgse bedrijven. Heel wat ondernemingen, waaronder hr-dienstengroep Trixxo, hebben… Lees meer
Donderdagavond 30 maart wordt bekendgemaakt wie de JCI Jonge Limburgse Ondernemer van het Jaar is... Een zéér spannende strijd, die… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen