Nieuws Limburg Sterren van de zorg smullen van sterren uit de keuken

Sterren van de zorg smullen van sterren uit de keuken

Sterren van de zorg smullen van sterren uit de keuken

Voor één keer mocht het: de vingers en duimen aflikken… Tachtig medewerkers van het Ziekenhuis Maas en Kempen (ZMK) kregen dinsdagmiddag een maaltijd voorgeschoteld van tweesterrenrestaurant Slagmolen uit Oudsbergen. “We willen hiermee onze zorgverleners een hart onder de riem steken”, zegt chef-kok Bert Meewis. “Als ze het eetbaar vinden, gaan we het nog een aantal keer herhalen.”

Het is niet alleen via het project Feed the Nurses dat verpleegkundigen en ander zorgpersoneel bereidingen van topniveau voorgeschoteld krijgen (Trouwens: wie hen geld of producten in natura wil sponsoren: klik nu op deze link!). In het ZMK in Maaseik krijgen ze nu ook kost van restaurant Slagmolen op hun bord. “Een initiatief van onze zoon Giel”, zegt Bert Meewis. “Wij hebben erg veel respect voor de zorgverleners en willen op deze manier onze dankbaarheid tonen. Dat we bij het ZMK terecht zijn gekomen, is omdat onze andere zoon Jeroen er momenteel stage loopt en directeur Hans Ramaekers van ons dorp is. Een logische keuze dus.”

Giel Meewis maakte 80 porties van verse vis met groentjes in een witte wijnsaus. Helemaal volgens de Slagmolen-signatuur. “De zorgverleners kunnen het bakje gewoon opwarmen, en klaar. Als ze het lekker vinden, zullen we ook de komende weken nog een levering doen. Dat is het minste wat wij kunnen doen. Ze verdienen echt een hart onder de riem.”

En hoe overleeft Slagmolen de crisis? “We hebben een heel goed jaar gehad, maar nu moeten we, net als iedereen in onze sector, afwachten wat de toekomst brengt”, aldus nog Bert Meeuwis. “In het weekend maken Giel en ik enkele afhaalgerechten. Zo blijven we bezig. De rest van het personeel is momenteel technisch werkloos. Heel jammer, want we zouden liefst op volle kracht opnieuw opstarten. We kijken er echt naar uit om onze gasten te plezieren!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.