Sterrenchef pimpt interieur met glazen boom

Chef Jan Tournier van restaurant Cuchara in Lommel, heeft het interieur van zijn sterrenzaak een totale metamorfose laten ondergaan. Het restaurant verhuist integraal naar de achterbouw van het bestaande huis en moet daar zorgen voor een gloednieuwe restaurantbeleving. “De nieuwe zaal sluit nog meer aan op de richting die ik uit wil,” zegt Jan Tournier trots. “Warme materialen, minimalistisch meubilair én een indrukwekkende glazen sculptuur.”

cucharaRoot, zoals deze zeven meter lange glazen boom (van kunstenaar Jeroen Maes) heet, werpt een nieuw licht op Tourniers ‘kookkunst’ waarin hij Lommel, de glasblaaskunst én zijn roots een warm hart toedraagt.

Het achterhuis van Cuchara bestaat nu uit een nieuwe zaal met wijnkamer. “Gelukkig hadden de verbouwingen geen invloed op onze gasten of de werking,” klinkt het bij Tournier. Toen hij interieurarchitecte Kathleen Simons enkele ideeën aanreikte, kregen de plannen vrijwel meteen vorm. “De nieuwe zaal is er niet op gericht om de capaciteit te verhogen, wel om mijn ideeën over gezellig tafelen, minimalistische architectuur en integratie van kunst te bekomen.”