Nieuws Limburg Sterrenrestaurant Danny Vanderhoven failliet

Sterrenrestaurant Danny Vanderhoven failliet

Sterrenrestaurant Danny Vanderhoven failliet

Restaurant Danny Vanderhoven in Lanaken, sinds 2012 bekroond met 1 Michelin-ster, is door de rechtbank failliet verklaard. De sterrenchef was maandag nog aanwezig op het culinair evenement Limburg Proeft, maar diende dinsdagmiddag zijn reservaties te annuleren. In het vonnis is sprake van een schuldenlast van 87.000 euro.

danny-vanderhovenVanderhoven, die vooraleer zijn eigen restaurant te starten, werkte in onder meer La Butte aux Boix, Vivendum en bij Luc Bellings, is nochtans een culinair talent. Hij had amper 1 jaar nodig om een Michelinster te veroveren. De zakelijke kant was echter niet zo zijn ding. Er liep al sinds zijn bekroning in 2012 een handelsonderzoek (dépistage), waarbij de rechtbank van Koophandel de verrichtingen nauwgezet volgt indien ze verneemt dat er financiële moeilijkheden zijn. Uiteindelijk werd hij gedagvaard, wat tot de faling heeft geleid.

Als curator is Stijn Wissels aangesteld. Hij hoopt dat er nog een overnemer wordt gevonden of dat er een geldschieter opduikt om een doorstart voor Danny Vanderhoven mogelijk te maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.