Nieuws Limburg Sterrenresto Danny Vanderhoven maakt doorstart

Sterrenresto Danny Vanderhoven maakt doorstart

Sterrenresto Danny Vanderhoven maakt doorstart

Na een korte sluiting opent restaurant Danny Vanderhoven in Rekem opnieuw de deuren. Het sterrenrestaurant moest in juni enkele weken noodgedwongen de boekingen annuleren wegens een faillissement, maar kan middels een doorstart nu herbeginnen. De chef-kok heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal vernieuwingen door te voeren, zowel in het interieur als de openingsuren.

Patron-cuisinier Danny Vanderhoven doet het verhaal: “Het doet pijn dat wij ondanks onze ambitie en hard werken de deuren moesten sluiten. Dat had niet te maken met een gebrek aan klanten, maar met de hoge loonkosten in de horeca. Filip Vanheusden, voorzitter van Horeca Vlaanderen bevestigde al eerder dat het probleem van de loonkosten in de Belgische horeca erg imminent is, en gaf aan dat ons restaurant waarschijnlijk niet het laatste is dat om deze reden een faillissement te verteren krijgt. Hij stelde dat de horeca een erg arbeidsintensieve sector is, waar zonder drastische bijkomende lastenverlagingen 30 tot 40% van de tewerkstelling verloren dreigt te gaan, zeker bij gastronomische restaurants zoals het onze.”

danny-vanderhoven“Maar inmiddels hebben wij van diverse kanten vertrouwen gekregen en kunnen wij met deze hulp een doorstart maken. Ook wij hebben het vertrouwen in onszelf teruggevonden en een aantal wijzigingen doorgevoerd. Er is een nieuwe website, het interieur heeft een opfrisbeurt gekregen en het aantal couverts is teruggebracht naar circa 25. De lunch is – behalve op vrijdag – geschrapt en we werken met een zeer compacte keuken- en bedieningsbrigade. Mijn partner Ineke Dols is het gezicht van de zaak en zorgt voor het gastvrije onthaal. De nieuwe kaart is compacter en uitgebreid met een aantrekkelijk geprijsd menu op sterrenniveau.”

“Mijn kookstijl is niet veranderd,” aldus nog Vanderhoven. “De kwaliteit, smaak en balans van de gerechten is als vanouds. Wij voelen ons goed bij deze nieuwe opzet en hebben er alle vertrouwen in dat die gaat werken. Met deze nieuwe, en tegelijkertijd vertrouwde aanpak, gaan we het vertrouwen van de klant terugwinnen en zijn we weer helemaal terug op de gastronomische kaart.”

Het vernieuwde restaurant, dat voortaan DANNY zal heten, heropent op vrijdag 4 juli voor het diner. Het zal nu geopend zijn van dinsdag tot en met zaterdag voor diner. Lunch alleen op vrijdag, andere dagen op afspraak.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.