Nieuws Limburg Stichter Lumoza wordt adviseur bij Unizo

Stichter Lumoza wordt adviseur bij Unizo

Stichter Lumoza wordt adviseur bij Unizo

Wouter Moons, de stichter, CEO en CTO van het inmiddels ter ziele gegane elektronicabedrijf Lumoza, heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Op 5 mei start hij als adviseur bij de startersdienst van Unizo-Limburg. Hij wil zijn ervaringen, zowel de goede als minder goede, doorgeven aan mensen die een nieuwe onderneming willen opzetten.

wouter-moonsWouter Moons is 33 jaar. In het verlengde van zijn onderzoek aan de UHasselt, stampte hij de spin-off Lumoza uit de grond. Dit bedrijf maakte printbare elektronica. Hun procédé was in staat om led-verlichting via een printer op allerlei promotie- en andere materialen te drukken, zodat dus delen van affiches, billboards, verpakkingen of reclamefolders konden oplichten. Lumoza was op korte tijd succesvol en werd uitgeroepen tot één van de meest beloftevolle start-ups van het land. Maar de onderneming kampte met financieringsproblemen en was daardoor genoodzaakt de boeken neer te leggen. De oprichter was er eerst CEO, daarna CTO.

Wouter Moons ging nadien enkele maanden als consultant aan de slag. “Nu is de tijd rijp om iets anders te gaan doen,” zegt hij. “Ik vind het bijzonder boeiend om mijn ervaringen door te kunnen geven. De initiële fase van een onderneming is voor mij altijd de mooiste geweest, vertrekkend van een simpel of complex idee tot de effectieve uitwerking ervan. Zelf heb ik altijd kunnen terugvallen op een klankbord om te brainstormen, cijfers te overlopen of om gewoon mijn hart eens te luchten als het even tegen zat. Dat klankbord wil ik nu heel graag zijn voor andere ondernemers in hun startersavontuur.”

“Wouter weet wat het is om een onderneming uit de grond te stampen en kent als geen ander de valkuilen,” zegt Unizo-directeur Bart Lodewyckx. “En hij heeft een stevig netwerk van andere jonge start-ups. Wij zijn dan ook zeer blij met zijn enthousiasme om hier aan de slag te gaan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.