Nieuws Limburg Stijging uitzendarbeid doet hoop opleven

Stijging uitzendarbeid doet hoop opleven

Stijging uitzendarbeid doet hoop opleven

Los van alle wetenschappelijke voorspellingen, is het buikgevoel van de Limburgse ondernemer ook een goede waardemeter om de evolutie van de conjunctuur in te schatten. Ruben Peumans van Asap, denkt alvast dat het goede kant uitgaat. “We stellen zelf een stijging van onze uitzendactiviteiten vast van 14% in de eerste jaarhelft,” zegt hij. “Dit is vooral te wijten aan de toegenomen economische activiteit bij onze klanten. We beschouwen dit dan ook als een teken dat de conjunctuur aantrekt. Hetzelfde geldt voor onze selectie-opdrachten. Die zijn ook met 14% gestegen.”

Ruben PeumansWat de cijfers eveneens beïnvloedt (hetzij slechts beperkt), is het effect van het eenheidsstatuut. Door de langere opzegtermijnen van arbeiders, worden deze minder snel vast in dienst genomen. “Dat effect speelt mee in de hogere uitzendcijfers, maar zeker niet de mate dat wij het hadden verwacht,” aldus Peumans.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.