Nieuws Limburg Stijlvolle speelhuisjes van Limburgse makelij

Stijlvolle speelhuisjes van Limburgse makelij

Stijlvolle speelhuisjes van Limburgse makelij

Hût is de naam van een ambitieuze, Limburgse start-up die mooie, robuuste en originele speelhuisjes maakt. “Een sterk conceptueel design, waarin bovendien rekening wordt gehouden met de circulaire economie”, zegt Alexander Stas, die door de investerende ondernemers Kristoff Wienen, Roel Konings en Philip Vanstiphout is aangezocht om de start-up vorm te geven.

We hoeven u niet te vertellen dat de waarde van de eigen tuin tijdens de coronapandemie sterk is toegenomen. Gedwongen door de geldende maatregelen, brachten Limburgse gezinnen de afgelopen maanden steeds meer tijd in eigen huis én tuin door. Dit gegeven zetten ondernemers Roel Konings, Kristoff Wienen en Philip Vanstiphout aan om een nieuwe standaard te lanceren in particuliere speeltoestellen. Met de start-up Hût lancereen ze een gamma van originele en stijlvolle speelhuisjes.

Duurzaam
Alexander Stas gooide zijn ervaring als project- en operationeel manager bij H.Essers in de schaal om het idee verder te ontwikkelen. Hij is ook het gezicht van Hût. “We hadden al een sterk conceptueel design in handen maar we hebben dit de afgelopen weken verder verfijnd met onze partners om zo een divers assortiment van originele en esthetische speelhuisjes aan te kunnen bieden aan gezinnen en grootouders. We willen echter niet alleen een innovatie brengen in de esthetiek van de speelhuisjes, maar ook hard inzetten op duurzaam ondernemen.”

Zo wil het team van Hût bijdragen aan een circulaire economie waarin afval niet bestaat. “We zijn ons ervan bewust dat onze speelhuisjes slechts enkele jaren intensief gebruikt zullen worden. Om te vermijden dat ze in verval geraken en later op de groeiende afvalberg belanden, bieden we klanten aan om hun speelhuisje een nieuwe bestemming te geven op het moment dat de (klein)kinderen het speelhuisje ontgroeid zijn. Zo kunnen ze het huisje schenken aan een vereniging die hun persoonlijk nauw aan het hart ligt, of Hût kan ook het huisje terug overnemen en zelf een nieuwe bestemming geven. In beide gevallen worden de huisjes door Hût gedemonteerd en gereconditioneerd.”

All-in formule
Hût heeft ook gesprekken lopen met financiële partners om een innovatief concept van ‘Playhouse as a Service’ aan te bieden. “Zo zouden onze klanten voor een beperkte maandelijkse som hun kinderen kunnen laten genieten van zo’n leuk speelhuisje”, aldus nog Alexander. “Het kan onderdeel zijn van ons all-in concept: de speelhuisjes worden op zo kort mogelijk termijn geïnstalleerd door vakmensen in de tuin van onze klanten. Zo bedenken we samen met de klant waar het speelhuisje zijn meest geschikte plaats heeft en hoe het geconfigureerd dient te worden en van daaruit nemen wij bij Hût het helemaal over. Zo kunnen de kinderen zo snel mogelijk genieten van hun mooie speelhuisjes”, besluit Alexander.

Reageer op dit bericht

Reacties

Jaak N. 2021-06-08 08:04:30

heel veel succes toegewenst, Alexander !!!

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.