Nieuws Limburg Stijn Bijnens verlaat LRM voor Cegeka

Stijn Bijnens verlaat LRM voor Cegeka

Stijn Bijnens verlaat LRM voor Cegeka

Stijn Bijnens, CEO van investeringsmaatschappij LRM, zal zijn functie neerleggen. Hij gaat vanaf 2019 aan de slag als CEO bij Cegeka, het IT-huis van André Knaepen, die uitvoerend bestuursvoorzitter wordt.

Stijn Bijnens kwam als opvolger van Gerard Buteneers aan het hoofd van LRM in 2007. Hij zette een geweldig parcours neer, waardoor LRM daadwerkelijk de drijvende kracht werd van de economische opleving in Limburg.

Met de overstap naar Cegeka komt Bijnens niet op onbekend terrein terecht. Voor hij bij LRM begon was hij oprichter en CEO van NetVision, later Ubizen, een gespecialiseerd ICT-bedrijf. Bijnens heeft zich altijd sterk gefocust op technologie en ontwikkelingen in de sector. Hij maakt bij Cegeka ook geruime tijd deel uit van het bestuur en kent het bedrijf dus door en door. Zijn broer Wim Bijnens was nog enkele jaren algemeen directeur bij Cegeka.

Leiderschap
André Knaepen zal zich volledig toeleggen op zijn rol als uitvoerend voorzitter van de Raad van Bestuur van Cegeka. De komst van Bijnens past in de internationale groeistrategie van zijn bedrijf. André Knaepen: “Cegeka zal de komende jaren ambitieus blijven groeien en daarom hebben we gezocht naar iemand die de juiste achtergrond, sterk leiderschap en relevante ervaring combineert. Met Stijn halen we een rasechte ondernemer aan boord, die bovendien het huis kent. We zijn dan ook heel verheugd dat hij bereid is om zijn schouders onder ons verhaal te zetten.”

Privilege
Stijn Bijnens komt aan boord bij Cegeka als CEO en zal op 1 januari 2019 starten. “Ik heb bij LRM tien prachtige jaren beleefd. Het was een privilege om met de medewerkers en bedrijven van LRM te werken aan een Limburgs ondernemerslandschap dat resoluut internationale ambities koestert. De stap naar Cegeka ligt voor mij perfect in het verlengde van die missie.”

Europa
En hij vervolgt: “Ik kijk er naar uit om terug te keren naar de boeiende ICT-wereld. Het gaat snel met innovaties zoals AI (artificial intelligence), blockchain, IoT (internet of things) en nog zovele andere. Deze nieuwe technologieën op korte termijn vertalen naar toepasbare oplossingen voor klanten is op zich al een hele opdracht. Ik zie in Cegeka het ideale platform om deze oplossingen op hun beurt schaalbaar te maken en Europees neer te zetten.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.