Nieuws Limburg Stijn Leën: “Ondernemers moeten ook zorg dragen”

Stijn Leën: “Ondernemers moeten ook zorg dragen”

Stijn Leën: “Ondernemers moeten ook zorg dragen”

Ondernemingsgroep Hasselt is partner geworden van Hasselt Zorgstad, het project dat door Stad Hasselt, Jessa Ziekenhuis en Hogeschool PXL is opgezet om de gezondheid van iedere Hasselaar te optimaliseren. Waarom? “Bedrijven hebben hier zeker een verantwoordelijkheid in te dragen”, vindt Stijn Leën, voorzitter van de lokale ondernemersclub.

Hasselt Zorgstad lanceerde zopas een uniek digitaal platform dat alle Hasselaren wil verbinden rond zorg. Want zorgen, dat is een taak van iedereen, en dus ook van bedrijven. Dankzij VKW Limburg werd ook Ondernemingsgroep Hasselt geïntroduceerd als partner van Hasselt Zorgstad. Voorzitter Stijn Leën: “Als lokale werkgeversorganisatie is het onze verantwoordelijkheid om Hasseltse bedrijven te informeren én warm te maken voor dit initiatief. Bovendien bieden vandaag al heel wat van onze leden zorggerelateerde producten en diensten aan. Hen hier actief in betrekken, biedt ongetwijfeld een meerwaarde om de missie ‘gezond werken’ te realiseren.”

Hasselt Zorgstad verbindt naast de bedrijven, ook zorgorganisaties, overheid, kennisinstellingen en burgers rond zorg en welzijn. Door mensen en projecten te koppelen wil men een efficiënte zorgstad creëren, waar de gezondheid van burgers voorop staat. Hoe meer samenwerking, hoe beter onze zorg en ieders welzijn.

Burgemeester Nadja Vananroye lanceerde Hasselt Zorgstad samen met dr. Yves Breysem (Jessa Ziekenhuis) en Ben Lambrechts (Hogeschool PXL). “Als burgemeester geloof ik sterk in de regierol van een lokaal bestuur, het samen aan één tafel brengen van de juiste mensen. Hasselt Zorgstad is dé (digitale) tafel waaraan we zoveel mogelijk partners willen verzamelen om samen met ons na te denken en initiatieven op te zetten rond gezondheid, zorg en welzijn.”

Hasselt Zorgstad werkt rond 5 centrale actiedomeinen, waarvan gezond werken één van de pijlers is. Het collectief wil van alle Hasseltse werkplekken gezonde omgevingen maken. Gezond naar het werk en gezond aan het werk… Een voorbeeld? In het lanceringsfilmje is DemoGO! te zien, een knap project van bouwbedrijf Democo. Met dit gevarieerd gezondheidsprogramma wil Democo werken aan de fysieke en mentale gezondheid van hun personeel. HR-directeur Ilse Claes: “Met DemoGO willen we meer mensen in ons bedrijf aan het bewegen krijgen. Om burn-out te voorkomen, te werken rond stress, te zorgen voor het welzijn van onze medewerkers én we versterken ook de teamgeest.”

Hasselt Zorgstad wil niet alleen gezonde werkplekken creëren en hier de nodige kennis en expertise rond bundelen. Ze willen ook een ‘gezondheidsvaardige’ stad zijn, met een toegankelijke zorg en dienstverlening. Een stad met voldoende ruimte voor zorg en een gezonde leefomgeving. Ten slotte wil Hasselt Zorgstad elke Hasselaar voldoende laten bewegen. Ook voor die ambitie kunnen Hasseltse bedrijven een rol spelen. Meebouwen aan Hasselt Zorgstad kan door u te registreren op dit platform.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.