Nieuws Limburg Stradus Aqua (Klaps) weer aan de beterhand

Stradus Aqua (Klaps) weer aan de beterhand

Stradus Aqua (Klaps) weer aan de beterhand

Na 2 erg moeilijke jaren heeft Stradus Aqua, de betonproducent van de CRH-groep, die onder meer het vroegere Klaps, Welkenhuysen, Max Pels en Bimsbel overkoepelt, opnieuw zwarte cijfers geschreven. Vorig boekjaar werd afgesloten met 170.000 euro winst (uit gewone bedrijfsvoering), terwijl in het rampjaar 2009 nog een omzetverlies van 40% en een resultaaat van 328.000 euro in het rood werd geslikt. Meer nog, door de verkoop van de site in Geraardsbergen, die vorig jaar omwille van de economische terugslag werd gesloten, kon Stradus Aqua nog een uitzonderlijke opbrengst van 4,1 miljoen euro incasseren.

De goede cijfers (omzet is nu 33 miljoen euro) hebben onder meer te maken met de integratie van Ekotek en Olivier Betonfabriek, die in 2010 voor het eerst volledig in het resultaat werden opgenomen. Wat 2011 zal brengen is nog niet helemaal duidelijk. Door de nakende gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zijn de lokale overheidsbesturen wel druk doende om betonproducten voor riolering en andere infrastructuurwerken aan te kopen. Anderzijds zorgt het uitblijven van een nieuwe federale regering voor een onzekere financiering van deze overheden, waardoor ze voorzichtiger zijn in hun investeringsbeleid. Als Di Rupo en co een beetje voort maken, zullen de wolken bij Stradus Aqua dus snel helemaal opklaren.

Er werken nu zo’n 220 mensen voor het Genkse bedrijf met vestiging in Neeroeteren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.