Nieuws Limburg Straffe cijfers: ItzU-groep doet er 20% bij

Straffe cijfers: ItzU-groep doet er 20% bij

Straffe cijfers: ItzU-groep doet er 20% bij

Tegen 2020 wil hr-dienstverlener en facilitair zorgverstrekker ItzU-groep naar 2.000 medewekers en 100 miljoen omzet. “Realistische doelstellingen”, aldus zaakvoerders Koen Janssen, Luc Lormans en Louis Kemps. “Zeker als we het groeiritme van 20% dat we dit jaar zullen realiseren, kunnen aanhouden.”

De Limburgse bedrijvengroep ItzU (de samensmelting van o.a. Tobasco, Servicenet en Ucare) maakt nu al de balans op van 2018. Daarin wordt een groei van 20% verwacht, zowel naar geconsolideerde omzet als naar aantal medewerkers. De holding opende in 2018 maar liefst 8 nieuwe vestigingen, ging de internationale toer op en integreerde heel wat facetten van duurzaam ondernemen in de strategische bedrijfsvoering.

Het gaat dus hard bij ItzU. “Klopt”, bevestigt CEO Louis Kemps. “Voor 2018 kunnen we zeer mooie resultaten voorleggen. De omzet groeit tot 75 miljoen euro, en het aantal werknemers neemt toe met ongeveer 1 per dag. We klokken af op 1.850. Dit gebeurde deels organisch, deels door strategische overnames en geografische uitbreidingen.”

Koen Janssen voegt toe: “Dit jaar openden we met Itzu Jobs maar liefst 6 nieuwe kantoren in België, en zelfs één in Polen. Door onze landsgrenzen te verleggen, proberen we een oplossing te bieden aan het stijgend aantal vacatures dat niet ingevuld raakt.” En ook de bedrijven van Luc Lormans droegen bij aan het mooie eindresultaat: “We namen met onze cleaning- en facility-bedrijven onze intrek in een gloednieuw kantoor in Genk en hebben dit najaar Itzu Cleaning sprl opgericht, met een vestiging in Luik om de Waalse markt te kunnen bedienen.”

Duurzaam ondernemen
De ItzU-groep heeft in 2018 volop ingezet op duurzaam ondernemen. Zo behaalde ItzU Cleaning onlangs het ISO 14001-certificaat voor milieu. Op groepsniveau werd het Charter Duurzaam Ondernemen van Voka binnengehaald. “Milieubewust ondernemen en het gebruik van ecologische producten dragen we hoog in het vaandel”, gaat Luc Lormans verder. “We willen ons milieumanagementsysteem nog meer verankeren in de bedrijfsvoering en de strategische visie van ons bedrijf”, aldus Luc Lormans.

Ambities 2020

De groep is ambitieus. “Tegen 2020 wil ItzU met 2.000 medewerkers een omzet van 100 miljoen euro realiseren. En deze doelstelling is zeer realistisch. Ook voor 2019 staan er een 10-tal nieuwe kantoren op de planning, en blijven we alert om onze groep uit te breiden met interessante bedrijven of diensten. We zijn er dan ook zeker van dat we goed op schema zitten”, besluit Louis Kemps.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.