Nieuws Limburg Straffe norm voor Amesco en PariMetal

Straffe norm voor Amesco en PariMetal

Straffe norm voor Amesco en PariMetal

Het spreekt voor zich dat we niet alle bedrijven kunnen opsommen die zich door allerlei procedures worstelen om kwaliteits- of veiligheidsnormen te behalen. Toch verdienen Amesco (Kinrooi) en Parimetal (Genk) een speciale vermelding, aangezien ze als één van de eersten in ons land, de norm EN-1090 voor metaalbewerking hebben behaald. Het is een reglementering (in het kader van de CE-markering) om allerhande bouwelementen zoals metalen spanten, alle mogelijke profielen en beplatingen, maar ook trappen, leuningen en bordessen te mogen maken. Het is dan ook opmerkelijk dat tot dusver nog geen 20 bedrijven in ons land deze norm hebben gehaald. (Er zijn er nog wel enkele in Limburg, zoals de grote jongens Edibo, CSM, Galva Power, Geerits Constructie,…)

staalconstructie“We zijn onmiddellijk gestart met een intern traject om onze bedrijfsprocessen aan te passen en deze norm te behalen,” zegt Juri De Groote, gedelegeerd bestuurder van Amesco nv. “Dat slechts zo weinig collega’s hetzelfde hebben gedaan, roept ernstige vragen op. Het is namelijk een wettelijke verplichting om voor alle staalconstructies of componenten ervan een geldig en wettelijk verplicht CE-label af te leveren.”

PariMetal uit Genk is gekwalificeerd voor deze norm in de klasse EXC3 (Amesco in EXC2). Dit is de hoogste categorie, die nodig is om projecten te mogen uitvoeren zoals ziekenhuizen met meer dan 3 verdiepingen, concertzalen, kantoorgebouwen met meer dan 15 bouwlagen, en alle andere projecten met groot risico.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.