Nieuws Limburg Strategische overname brengt Cegeka dichter bij 5G

Strategische overname brengt Cegeka dichter bij 5G

Strategische overname brengt Cegeka dichter bij 5G

Cegeka neemt het Waalse telecombedrijf Gridmax over. Een strategische keuze die voor het Hasseltse IT-huis de toegang opent naar het 5G-netwerk. “Dit laat ons toe om de eerste stappen te zetten in de ontwikkeling van 5G-diensten”, zegt CEO Stijn Bijnens.

Gridmax is gespecialiseerd in de verbindingen op het 4G-netwerk. Dat is interessant voor Cegeka om toepassingen van de Internet of Things in een industriële omgeving op poten te zetten. Het gaat om sensoren en camera’s die automatisch via 4G communiceren met computers en zo acties kunnen voorspellen en in gang zetten.

Met de overname krijgt Cegeka ook al toegang tot de frequentieband van het 5G-netwerk. Zoals al vermeld, is de Limburgse IT-provider geselecteerd om experimenten met 5G-dienstverlening uit te voeren. Door het inlijven van Gridmax gaat dat proces alvast iets sneller verlopen.

“Het is ons doel om met de 5G-technologie de digitale transformatie in de B2B-markt te faciliteren”, zegt Stijn Bijnens. (En dus niet, zoals de klassieke telefonie-operatoren, om 5G bij de particuliere consument aan te bieden). “Met de overname van Gridmax worden we in het zuiden van het land actief als een connectiviteitsprovider in de B2B-markt. Dit omvat een technologisch platform waarmee we een breed aanbod aan draadloze 4G én 5G-diensten kunnen uitrollen. Een mooie, toekomstgerichte opportuniteit”, besluit Stijn Bijnens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer