Nieuws Limburg Strijd gaat voort: UV-desinfectie en koortsmeter voor personeel

Strijd gaat voort: UV-desinfectie en koortsmeter voor personeel

Strijd gaat voort: UV-desinfectie en koortsmeter voor personeel

RMS Engineering uit Pelt heeft zopas 2 apparaten op de markt gebracht waarmee op basis van UV-straling, oppervlaktes en verpakkingen, maar ook water en lucht, bacterievrij gemaakt worden. Tegelijk lanceert de Limburgse start-up Bwatch.eu een scanner die zowel toegangscontrole met gezichtsherkenning als een meting van de lichaamstemperatuur mogelijk maakt.

We beginnen in Pelt, waar Bart Ramaekers van RMS Engineering 2 toestellen klaar heeft om ruimtes en voorwerpen te desinfecteren. Het gamma draagt de naam UV-Clean.be. “Al meerdere jaren ontwerpen en maken wij klant-specifieke infraroodoplossingen”, zegt Bart Ramaekers. “We doen dit samen met Weiss Technik Belgium, een verdeler van infrarood (IR) en ultraviolet (UV) lampen. De link naar UV is dus snel gelegd. UV-C licht wordt al langere tijd gebruikt voor een droge, zeer efficiënte en chemicaliën-vrije desinfectie van water, lucht of verpakkingen, bijvoorbeeld in de voedingsnijverheid. Met onze 2 toestellen wordt ook het desinfecteren van oppervlaktes mogelijk. Daarmee hebben we alles in handen om de verspreiding van corona en andere virussen te lijf te gaan.”

En dat is ook precies de bedoeling van de technologische start-up Bwatch.eu. “Momenteel is er bij bedrijven een zeer grote vrees dat zij hun activiteiten (opnieuw) moeten staken wanneer één van hun medewerkers positief test én daardoor iedereen in quarantaine moet”, zegt Ogun Demirkan, één van de initiatiefnemers. “Vandaar de noodzaak om personeelsleden of klanten met de eerste tekenen, zoals koorts, onmiddellijk te kunnen weren uit de gebouwen. Want sommige werknemers gaan uit eigen belang (bijvoorbeeld uit vrees om ontslagen te worden of dat hun tijdelijk contract niet verlengd wordt) niet zelf melden dat ze zich niet goed voelen.”

De Bwatch TS905, zoals het product van de start-up heet, is een innovatief toegangscontrolesysteem dat eenvoudig en snel de lichaamstemperatuur van medewerkers en klanten contactloos kan checken via de pols. Tevens zit er een gezichtsherkenning met logging in verwerkt, waardoor de HR-afdeling of bedrijfsleider een listing van medewerkers kan verkrijgen met hun naam, incheck-uur en lichaamstemperatuur. Indien hun temperatuur te hoog is, kan ervoor gekozen worden om de betrokkene de toegang te weigeren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beringen, Hoeselt
Beringen

Mark Decat (Essec) overleden

Na een zeer moedige strijd is ondernemer Mark Decat zopas op 52-jarige leeftijd overleden. De Managing Partner van telecomgroep Essec… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.