Nieuws Limburg Studenten maken leuke filmpjes over 'ondernemen'

Studenten maken leuke filmpjes over 'ondernemen'

Studenten maken leuke filmpjes over 'ondernemen'

‘Ondernemerschap’ heeft bij studenten nog te vaak een negatief imago. Daar wou de Universiteit Hasselt iets aan doen met het project ‘Ondernemen zoals het is’. De studenten konden in kleine groepjes ‘quality time’ doorbrengen met een ondernemer en hiervan verslag uitbrengen in een leuk filmpje. De eerste cyclus van het tweejarig project werd donderdag afgerond op een happening in de Muziekodroom, waar de beste filmpjes werden bekroond. Ook de Limburgse hogescholen XIOS, KHLim en PHL waren actief betrokken en mochten één inzending naar de finale sturen. In totaal hebben een 200-tal studenten in meer dan 60 verschillende groepjes ervaring opgedaan bij evenveel Limburgse kmo’s. Unizo-Limburg zorgde voor de contacten met de bedrijven en hielp mee aan de inhoudelijke invulling.

De laureaat van deze wedstrijd werd een groepje dat een prachtig filmpje maakte over de fabrikant van wielerkleding BioRacer, en daarbij het bedrijfsverhaal vertelde van stichter-zaakvoerder Raymond Vanstraelen. Hieronder kan u het filmpje zien, alsook een ‘best of-compilatie’ van andere door de jury gelauwerde projecten.

httpv://www.youtube.com/watch?v=J1K9KyYDtDQ&feature=youtu.be
httpv://www.youtube.com/watch?v=YbvBcjrRTRU&feature=youtu.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Halen, Houthalen-Helchteren
Halen

Meester Nicolas maakt steden slimmer

Socalim, het bedrijf van Nicolas Nulens dat actief is in infrastructuur voor telecom, nutsvoorzieningen en technisch onderhoud, stapt in een… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.