Nieuws Limburg Studenten optimaliseren strategie Genkse bedrijven

Studenten optimaliseren strategie Genkse bedrijven

Studenten optimaliseren strategie Genkse bedrijven

De universiteit van Hasselt en de stad Genk hebben een samenwerkingsakkoord afgesloten om de businessmodellen van Genkse bedrijven te analyseren en te verbeteren. Een win-winsituatie voor alle partijen. De studenten en hun professoren krijgen immers reële business-cases voorgeschoteld en kunnen er praktijkgericht mee aan de slag. Voor de bedrijven betekent het project een vernieuwende kijk op hun zaak en een wetenschappelijk onderbouwde visie op de manier waarop hun onderneming kan evolueren. Voor het stadsbestuur is dit eveneens een goede zaak omdat sterkere bedrijven het economische weefsel van de streek zullen dragen en dit in het post-Fordtijdperk moet leiden tot meer werkgelegenheid.

Genk UHasseltDe analyses worden uitgevoerd door de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen van de UHasselt, onder leiding van decaan Piet Pauwels. Businessconsultant Matty Paquay is eveneens bij het project betrokken. De startvergadering van het samenwerkingsverband vindt dinsdag plaats in het Genkse Thorpark. Nadien worden meer details bekendgemaakt over de voorwaarden om mee te doen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.