Nieuws Limburg Studenten verlossen u van vraagstuk

Studenten verlossen u van vraagstuk

people working in modern office

Studenten verlossen u van vraagstuk

Zowat 100 laatstejaarsstudenten van de opleiding Handelswetenschappen aan de UHasselt, zwermen volgend voorjaar uit naar Limburgse ondernemingen. In het kader van hun bedrijfsstage krijgen ze de opdracht om een uitdagend management-vraagstuk op te lossen. Deze maand wordt alvast druk gezocht naar de juiste match tussen de masterstudenten en bedrijven die op vlak van accounting, finance, marketing of logistiek, waardevolle input willen ontvangen.

De opleiding Handelswetenschappen aan de UHasselt is een product van SALK 1, het actieplan om de Limburgse economie te revitaliseren na de sluiting van Ford Genk. Door het afleveren van vakbekwame masterstudenten draagt de studierichting nu al bij aan de versterking van het economische weefsel.

“Een belangrijk onderdeel daarvan is de bedrijfsstage, die alle laatstejaarsstudenten in de Handelswetenschappen in de maanden voor het behalen van hun diploma doen”, zegt Piet Pauwels, decaan van de faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen aan de UHasselt. “We zijn de enige Vlaamse universiteit met deze praktijkervaring in alle afstudeerrichtingen. Gedurende 28 dagen (spreiding mogelijk) werken de studenten in en voor een Limburgs bedrijf om een specifiek probleem of opportuniteit te onderzoeken. Als masterstudenten hebben ze de bagage om wat complexere vraagstukken uit te werken. Dit gebeurt in diverse domeinen, zoals accounting, finance, marketing, logistiek, enzovoort.”

De ondernemingen die de afgelopen jaren een stageplaats hebben aangeboden, zijn enthousiast over de samenwerking. “Dat blijkt uit de evaluatiemomenten”, aldus Piet Pauwels. “Ze geven aan dat ze als KMO of start-up nergens anders zo’n doorgedreven en onderbouwd advies kunnen krijgen. Het hoge niveau en de toegevoegde waarde vinden ze opmerkelijk. Ook de flexibiliteit van de studenten -en van de universiteit- wordt erg gewaardeerd. De deelnemende bedrijven tekenen dan ook vaak opnieuw in voor de volgende jaargang met één of meerdere stageplaatsen.”

De UHasselt is nog op zoek naar enkele ondernemingen die in de lente van volgend jaar een masterstudent willen ontvangen om met een vraagstuk aan de slag te gaan. “De afgelopen cyclus heeft bewezen dat we alles perfect corona-proof kunnen organiseren op maat van het bedrijf”, aldus nog Pauwels. Alle informatie is terug te vinden op deze website.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.