bouwvakschool-Dilsen-1

Studiebureau Heedfeld wint onderscheiding

Op de vakbeurs Project Build werden zopas de winnaars van de '2020challenge' bekendgemaakt. Dit is een wedstrijd die innovatieve ontwikkelingen van Belgische studie- en adviesbureaus analyseert en in de kijker plaatst. Studiebureau voor speciale technieken Heedfeld uit Riemst maakte daarbij een goede beurt. Voor hun ontwerp van de Stedelijke Bouwvakschool in Dilsen kregen ze een eervolle vermelding. Dit wegens het "uiterst goed bestudeerde passiefschoolontwerp dat energie, onderhoud en onderwijs optimaal met elkaar weet te verzoenen."

Heedfeld sleepte met dit ontwerp ook de persprijs in de wacht, en dit omwille van "de optimale integratie van z'n energetisch concept in de educatieve hoofdactiviteit." De pers had ook lof voor "de vele innovatieve technieken en het hoogwaardige eigen afvalverwerkingssysteem dat hand in hand gaat met de uiteindelijke functies van het schoolgebouw."

Tot slot behaalde hetzelfde ontwerp de derde plaats in de stemronde van het grote publiek. In dat lijstje was de tweede stek ook voor een Limburgs project, met name het Nieuw Administratief Centrum (NAC) in Houthalen-Helchteren, ontworpen door Arcadis Belgium.